Kara Kışın Beyaz Cennetleri

Kara kışın beyaz cennetleri : Şüphesiz dünyanın en güzel doğa sporlarından biri masmavi gökyüzünün altında bembeyaz karların üzerinde kaymak… Egzoz dumanına boğulduğunuz stresli şehir hayatını geride bırakıp bol oksijenli doğanın bembeyaz kollarında kendinizi şımartabilirsiniz. Üstelik bu sandığınız kadar zor da değil. İşte sömestr tatilinde uygun fiyatlara doğayı kayaklarınızın altına alabileceğiniz noktalar…

ERCİYES

Erciyes sadece güzelliğiyle değil, sahip olduğu kayak merkeziyle de kış sporlarının önemli noktalarından biri… Kış sporları tutkunları tarafından oldukça avantajlı bulunan pisti 1800 ve 3000 metre arasında yüksek zirvelere sahip. Bir yandan Erciyes Dağı’nda uygun fiyatlara kayak tatili yaparken bir yandan da Kayseri mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini tadabilirsiniz.

ULUDAĞ

“Türkiye’nin en popüler kayak merkezi” dendiğinde ilk akla gelen Uludağ, her kış ziyaretçi akınına uğruyor. İstanbul’a 220, Bursa’ya 30 kilometre yakınlıkta olan kayak merkezi, deneyimli hocaları ve kaliteli işletmeleriyle kış tatillerinin vazgeçilmezi… Birden fazla piste sahip olan Uludağ’ın pistlerinin uzunluğu ise toplam 20 kilometreyi buluyor.

KARTALKAYA

Kar kalınlığının 3 metreye kadar yükseldiği Kartalkaya, genellikle genç snowboard’çuların ve kayak severlerin bir numaralı tercihi. Her kesimden ziyaretçiye açık bu kayak merkezinde Avrupa standartlarında hazırlanmış özel bir snowboard pisti de bulunuyor. Benzersiz doğa manzarasının yanı sıra Bolu’nun ciğerlerini açan temiz havasını bu sömestrda bol bol içinize çekebilirsiniz.

BANSKO

Glazane Nehri’nin yanında yer alan Bansko, Bulgaristan’ın en gelişmiş ve en popüler kayak merkezi. Balkanların en eğlenceli ve güvenli pistlerine sahip olan bu kayak merkezi, Türkiye’ye yakınlığıyla bu yıl yine yerli turistlerin gözdeleri arasında yer alacak. Gece hayatıyla da dikkat çeken 925 metre yüksekliğe sahip Bansko’ya en yakın havaalanı ise Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da. Momondo’da İstanbul-Sofya uçuşlarını 99 euro’dan başlayan fiyatlarla bulmak mümkün.

MERIBEL

Fransa’nın ünlü kayak merkezlerinden Courchevel ve Val Thorens’in arasında yer alan Meribel, Les 3 Vallées kayak alanının tam ortasında bulunuyor. Avrupalı kayak tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan bölgedeki pistlerin toplam uzunluğuysa 150 kilometreyi aşıyor. Bu merkez, her biri farklı ve eğlenceli etkinliklere sahip üç köyden oluşuyor. Üstelik ücretsiz ring seferleri sayesinde köyler arasında dolaşmak da son derece kolay. İstanbul’dan Meribel yakınlarındaki Lyon’a uçuşlar ise 89 euro’dan başlıyor. 5 farklı otel seçeneği sunan Meribel Unique otellerinde kalabilirsiniz.