Kars KAÜ Kayak Takımının Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Bursa Uludağ’da geçtiğimiz günlerde yapılan ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Alp Disiplini Kayak ve Snowboard Türkiye Şampiyonası’nda Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 1’nciliği kazandı.
Katıldığı kayak şampiyonlarında 6 defa üst üste 1’nciliği elde eden KAÜ Kayak takamı, gözünü Dünya Şampiyonluğuna dikti.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği ve 180 sporcunun katıldığı, Alp disiplini kayak ve snowboard Türkiye Şampiyonasında Kafkas Üniversitesi Kayak Takımı, Öğr. Gör. Mehmet Şirin Güler in Antrenörlüğünde altıncı kez ard arda Türkiye Şampiyonu olmanın gururunu yaşıyor.
KAÜ Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğr.Gör. ve kayak takımı antrenörü Mehmet Şirin Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite kayak takımı olarak yarışmalar öncesinde çok iyi hazırlık çalışmaları yaptıklarını 6.kez Türkiye şampiyonu olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
Üniversite kayak takımının bütün yarışmalara Sarıkamış Bayraktepe kayak merkezinde ciddi ve disiplinli bir çalışma ile hazırlandığını belirten Güler; “Bizim Üniversite olarak artık hedefimiz çok büyüterek Dünya Şampiyonu olmak istiyoruz” dedi.
Sarıkamış’ta yaklaşık 6 ay kar’la birlikte yaşadıklarını ve çok iyi kayak tesislerine, pistlere sahip olduklarını dile getiren Güler, bu avantajları dünya şampiyonası için kullanmak istediklerini ifade etti.
Güler; “Sarıkamış’ın doğal güzelliği, kayak merkezleri, uzun ve alternatif pistleri, kar kalitesiyle bizlere her türlü imkanı sunuyor. Üniversite olarak çok iyi sporcular yetiştiriyoruz. Alp disiplini dalında çok iyiyiz. Şuanda yeni başlattığımız snowboard kategorisinde ise kurduğumuz takımla son Uludağ’da yapılan yarışmalarda Türkiye sıralamasına girmeside bizim için çok önemli. Üniversitemizin araştırma görevlilerinden Barış Yanardağ’ın yapacağı çalışmalarla en kısa sürede Snowboard takımımızı da Türkiye birinciliğine taşıyacağımızdan eminim. Bizlere altıncı kez Türkiye birinciliği coşkusunu yaşatan başta rektörümüz yüksek okul müdürümüz ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca Bütün zorlukları göğüsleyen gece gündüz demeden çok ağır şartlar ve kısıtlı imkanlarla birinciliği hedef alan ve takımımızı Türkiye şampiyonu yapan Sporcularımız İbrahim Yıldırım, Mustafa Yıldız, Cenk Usta,Yakup Ünal ve Levent Taş ‘a teşekkür ediyorum. Bundan sonra tek hedefimiz Dünya Şampiyonu olmak” diye konuştu.
Kafkas Üniversitesi kayak takımı, Bursa Uludağ kayak merkezinde 01-02 Mart 2013 tarihlerinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlediği Alp Disiplini Kayak ve Snowboard Türkiye Şampiyonasına 14 sporcu ile katılarak toplamda 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz ve genel toplamda Türkiye Birincisi olmuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*