Kartalkayaya yoğun ilgi

Kartalkayaya yoğun ilgi :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Sezonu 15 Aralık tarihinde açan kayak merkezini, yaklaşık 150 bin tatilci ziyaret etti. Toplam yatak kapasitesinin 2 bin olduğu Kartalkaya’da bulunan 6 otel, hafta içi yüzde 60 ve hafta sonu ise yüzde 95 doluluk oranıyla hizmet veriyor.

Günübirlik ve konaklamak için Kartalkaya’ya gelen tatilciler, tatillerinin keyfini toplam uzunluğu 45 kilometre olan ve kar kalınlığının 2 metrenin üzerinde olduğu pistlerde kayak ve snowboard yaparak çıkartıyor.

Dorukkaya Otel Genel Müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde son yılların en bereketli döneminin yaşandığını belirtti.

Kartalkaya’da daha önce bu kadar etkili bir kar yağışı görülmediğini vurgulayan Avcı, “Yağan karla birlikte kayak merkezine olan ilgi de arttı. Kayak sezonunu 15 Aralık tarihinde açtık ve 2,5 ay içerisinde yaklaşık 150 bin tatilci kayak merkezini ziyaret etti. Pistlerde bulunan kar, kayak için son derece elverişli. Tatilini Kartalkaya’da geçiren turistler, kayağın ve eğlencenin zirvesini yaşıyor” ifadesini kullandı.