Kartepe Teleferik İhalesinin İlk Aşaması Bugün Gerçekleştirildi

kartepe teleferik ihalesinin ilk asamasi bugun gerceklestirildi
kartepe teleferik ihalesinin ilk asamasi bugun gerceklestirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında yapılacak olan Kartepe Teleferik Hattı Projesi’nin ihalesinin ilk aşaması bugün gerçekleştirildi.

Kartepe Teleferik Hattı Projesi’nin ihalesinin ilk aşaması bugün gerçekleştirildi. 3 firma dosya verirken dosyalar büyükşehir ve bakanlık tarafından oluşturulacak komisyonlar tarafından firmaların huzurunda açılacak.

2023’TE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Türkiye’nin ilk yerli ve milli teleferik hattı olması için bakanlık ile yapılacak, Derbent ve Kuzuyayla arasında çalışacak teleferik hattı 4 bin 695 metre olacak. 2 istasyonun yer alacağı teleferik projesinde, 10’ar kişilik 73 kabin hizmet verecek. Saatte 1500 kişi kapasiteli teleferik hattındaki kot mesafesi 1090 metre olacak. Buna göre başlangıç kotu 331, varış kotu ise 1421 metre olacak. İki istasyon arasındaki mesafe 14 dakikada aşılacak. Dosya veren firmalardan birinin teşekkür mektubu gönderdiği, diğer ikisinin ise teklif verdiği öğrenilirken firmaların isimleri açıklanmadı. Teleferik hattının 2023’te tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*