Kastamonu Belediyesi 9 milyon TL’lik teleferik projesine start verdi

Kastamonu Belediyesi 9 milyon TL’lik teleferik projesine start verdi :Kastamonu Belediyesi, Seyrahgan Tepesi, Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesini birbirine bağlayan teleferik projesinin 9 milyon TL’lik yatırım projelerinin startı verildi.
Projenin detayları hakkında bilgilendirme yapan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Seyrangah Tepesinde düzenlediği basın toplantısında projenin detaylarını açıkladı. Kastamonu Kalesini, Saat Kulesini ve Seyrangah Tepesini birbirine bağlayacak olan teleferik hattının önümüzdeki yılın sonuna tamamlanmasını öngördüklerini açıklayan Tahsin Babaş, bunun için yaklaşık 9 milyon TL bütçe ayırdıklarını ve bu bütçenin de bir belediye olarak ciddi sayılabilecek bir yatırım olduğunu kaydetti.
“İLÇELERİN TANITILACAĞI AHŞAP BİNALAR OLACAK”
30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde açıkladıkları projelerin tek tek hayata geçirildiğine dikkat çeken Tahsin Babaş, vizyon dedikleri bu tür projelerin alt yapısının 1 yıldan beri hazırlandığını ve ihale aşamasına getirildiğini kaydetti. Bu kapsamda vizyon dedikleri Seyrangah Tepesi, Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesi ile bunları birbirine bağlayan 1 kilometrelik teleferik hattının yapımına başladıklarını söyleyen Tahsin Babaş, “Seyrangah Tepesinde, sadece yöresel ürünlerin satılacağı, ilçelerin tanıtılacağı ahşap binalar olacak. Binaların hepsini ahşap üzerine dizayn edeceğiz. Seyrahgah Tepesinde de bin 200 metrekare bir restoran olacak. Restoranın yanına bazı peyzaj düzenlemesi yapacağız. Yani Seyrangah Tepesi, tamamen turizm alanına dönüşecek. Buralar tamamen yaşam alanı haline gelecek. Seyrangah Tepesi’nin olduğu bölgeye de teleferik projesinin bir ayağı yapılacak. Nezih ve ferah bir ortam olacak. Vatandaşımız, kendisine gelen misafirlere burada yemek yedirebilmek için sıraya girecek” dedi.
Her aşaması en ince ayrıntılarına kadar düşünülmüş ve Kastamonu Kalesine gelen misafirlerin, her türlü ihtiyaçlarını görebileceği projenin ihalesine çıkıldığını hatırlatan Tahsin Babaş, “Ayrıca Kaleden, Saat Kulesine geçerek burada da vakit geçirebilecek, kafeteryada misafirleriyle sohbet edebilecekler. Seyrangah Tepesi’nden Saat Kulesine yapılacak olan teleferiğin uzunluğu 1 kilometre olacak. Bu yüzden 1000 metrelik bir teleferik hattı yapıyoruz. Ayrıca Saat Kulesine gelen bir kişi, teleferik hattını kullanarak Seyrangah Tepesine gelebilecek ve burada vakit geçirebilecek. Ayrıca Seyrangah Tepesi’nden de golf araçlarıyla Kastamonu Kalesine çıkabilecek” diye konuştu.
“PROJE 1 YILDA BİTECEK”
Seyrangah Tepesi projesi kapsamında Saat Kulesine de yeni bir düzenleme planladıklarını aktaran Tahsin Babaş, “Bu yüzden Saat Kulesinden yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Saat Kulesinin olduğu bölgedeki çadırı kaldırıyoruz. Saat Kulesine yeni bir düzenleme yaparak, daha nezih bir duruma getireceğiz. Özellikle Saat Kulesinde alt tarafta olan çadır bölümü, daha estetik, açılır kapanır tavanlı, çelik konstrüksiyonlu, Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayından geçecek şekilde bir düzenleme yapıyoruz. Ayrıca hem Kastamonu Kalemizde hem de Saat Kulesinde tuvalet sorunumuz vardı, bu sorunu da hazırladığımız bu projelerle çözüyoruz” şeklinde konuştu.
Kastamonu Kalesi ile Saat Kulesini teleferik hattıyla birbirine bağladıktan sonra golf araçlarıyla Kastamonu Kalesinden, Saat Kulesine gidilebilmesi için yeni bir proje daha olacağını ifade eden Tahsin Babaş, “Bunun için güzergahlar belirleyeceğiz. Bu esnada Kastamonu Kalemiz, belediyemize devrediliyor. Bu yüzden Kalemizin restorasyonunu da belediye olarak biz üstlendik. Sayın Valimizden, Kalemizin restorasyonunda belediyemize maddi destek vereceğinin de sözünü aldık. İnşallah hep birlikte bu projeleri tek tek hayata geçireceğiz. Kastamonu Kalesinin, Saat Kulesinin ve teleferik hattının toplam maliyeti yaklaşık 9 milyon TL tutuyor. Bu projelerin hepsinin önümüzdeki yılın sonuna kadar bitmesi planlanıyor. Seyrangah Tepesinde ve Saat Kulesinde ciddi manada çevre düzenlemesi yapacağız. Ayrıca yaptığımız bu projelerle, tarihi konaklarımızı ve sokaklarımızı da tek tek ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Seyrangah Tepesi projesinin 1 yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini anlatan Tahsin Babaş, teleferik hattı da dahil Kastamonu Kalesi, Saat Kulesi ve Seyrangah Tepesi projelerinin ise, önümüzdeki yılın sonuna kadar bitirileceğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Projenin ihalesine yaptık, projenin yapım süresi 1 yıl olarak belirlendi. Biz, boş konuşmuyoruz, konuştuğumuzu icraata döküyoruz. Bazı projeler, kitaplara girdi, seçim beyannamelerinde açıklandı fakat yapımı noktasında şimdiye kadar herhangi bir adım atılmadı”
Proje hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra Tahsin Babaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu ve birim müdürleriyle birlikte, projenin bulunduğu çevrede inceleme yaparak, ayrıca belediyenin yürüttüğü çalışmaları inceledi.