Kastamonu Teleferik Projesi’nde Mutlu Sona Ulaşıldı

Kastamonu Teleferik Projesi’nde Mutlu Sona Ulaşıldı :Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın vizyon kamuoyunun ise çılgın proje olarak adlandırdığı “Teleferik Projesi” Anıtlar Yüksek Kurulu Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 25.02.2016 tarihli 3126 sayılı kararıyla resmen onaylandı.

Geçtiğimiz aylarda Kastamonu’yu ziyaret eden Anıtlar Yüksek Kurulu Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu hocaları ve raportörleri tarafından incelenerek prensipte onayı verilen Teleferik Projesi’nde mutlu sona ulaşıldı.

9 milyon TL değerindeki proje, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın Anıtlar Yüksek Kurulu Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’yla gerçekleştirdiği toplantının ardından resmen onaylandı.

Kastamonu’nun tarihini gün yüzüne çıkartmak için çalışmaların yoğunlaştığını söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kültürel Turizm’de fiziksel alt yapının oluşturulması gerektiğinin önemine değindi. Teleferik Projesi’nin vakit kaybetmeden başlatılacağını belirten Başkan Babaş, “Kastamonu için tarihi bir gün yaşadık. İlimizin tarihi ve kültürünü canlanması adına çok önemli bir projenin onayını aldık. Tarihi ve kültürel fiziksel alt yapının oluşturulup canlı tutulabilmesi açısından Teleferik Projesi bizim için çok önemliydi. Bu proje ile Kastamonu Kalesi, Saat Kulesi, Seyrangah Tepesi, Bakırcılar Çarşısı, 2’nci etap Sokak Sağlıklaştırma alanı ve Nasrullah Meydanı’nı birbirine bağlanacak. Ayrıca prensip gereği Yardımcılar Otoparkı içerisine teleferik istasyonu kurulacak. Bu istasyonda inip binmeyi sağlayacak iki asansörde yapılacak” dedi.