Kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu

Kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu :Erzurum’daki Palandöken ve Konaklı ile Kars’taki Cıbıltepe kayak merkezlerinde yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken, Konaklı ve Kars’taki Cıbıltepe kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Bölgede etkili olan yağışla birlikte kar kalınlıkları Konaklı Kayak Merkezi’nde 118, Palandöken Kayak Merkezi’nde 106 santimetreye ulaştı.

Polonya, İran, Rusya, Ukrayna, Amerika ve Azerbaycan’dan gelen turistler, Palandöken ve Konaklı’daki pistlerde kayak, snowboard yapmanın, kızak kaymanın keyfini yaşadı.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen vatandaşlar da çocuklarıyla kayak için pistleri doldurdu.

Hafta sonunu fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, güneşli havada kayak yaparak, güzel vakit geçirmeye çalıştı.
Sarıçam ormanları arasında kayak keyfi

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, aralıklarla etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı 140 santimetreye ulaştı. Yerli ve yabancı turistler, 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe’de sarıçam ormanları arasında kayağın keyfini çıkardı.

Uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde kayak merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe’de hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Kemal Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinden sonra kar yağışıyla birlikte sezonun yoğun geçtiğini söyledi.

Hafta sonu olması nedeniyle kayak merkezine farklı il ve ilçelerden vatandaşların geldiğini anlatan Aydın, “Şu anda doluluk oranımız yüzde 80’lerde ve pistlerimizde kayak için mükemmel kar var. Sarıçam ormanları arasında kayakseverler keyifli zaman geçiriyor. Bu şekilde nisan ayına kadar sezonu sürdürmek istiyoruz” dedi.

Ankara’dan kayak için gelen Merve Kahramanoğlu da diğer kayak merkezlerine göre sakin ve çok güzel bir yer olduğunu belirterek, Cıbıltepe’nin kayak için ideal olduğunu vurguladı.

Bu arada Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde bir telesiyej personelinin, Özgecan cinayetini protesto etmek amacıyla elbisesinin yakasına fotoğrafını takıp, kollarına kırmızı bant bağlaması dikkat çekti.