Kayak merkezlerinde kar kalınlığı yükseliyor

Kayak merkezlerinde kar kalınlığı yükseliyor :Bolu, Erzurum ve Uludağ’da yüzünü gösteren karın kalınlığı 10 santimetreye kadar yükseldi.

Bolu’nun yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından kayak merkezi Kartalkaya da beyaza büründü. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı Kartalkaya’da pazar gününü geçirenler, lapa lapa yağan karın altında kartopu oynadı.

KARTALKAYA BEYAZA BÜRÜNDÜ
Gece saatlerinde etkili olan yağmur yağışı kentin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye kadar düştüğü Kartalkaya kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplandı. Köroğlu Dağlarının zirvesindeki kayak merkezinde kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetreye ulaştı. Karla birlikte kayak merkezinde bulunan pistler de karla doldu. Kayak merkezinde bulunan tesislerde kar yağışının ardından hazırlıklarını hızlandırdı. Oteller kayak sezonunu açmak için son hazırlıklarını yapıyorlar. Kartalkaya’ya yoğun olarak yağan ilk kar yağışını değerlendirmek isteyen bazı vatandaşlarda kayak merkezine çıkarak lapa lapa yağan karın altında kar topu oynamanın zevkini çıkardı.

ERZURUM’DA KAR YAĞIŞI
Uzun bir süredir bahar havasının etkili olduğu Erzurum’da kar yağışı yeniden yüzünü gösterdi. Bugün öğlen saatlerinde kent merkezine lapa lapa kar yağdı. Sabah saatlerinde yağan yağmur, öğle saatlerinde yerini kara bıraktı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde sadece Erzurum’a yağan kar 1 Aralık’ta kayak sezonunu açmaya hazırlanan Palandöken’deki otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Erzurum’daki Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, vatandaşları kar yağışı ve soğuk hava konusunda uyardı. Yetkililer, yağışlarla beraber hava sıcaklıklarında salı gününe kadar 3 ile 5, Salı’dan sonra ise 10 ile 15 derecelik düşüler olacağını belirtti. Erzurum’da en düşük hava sıcaklığının 0 olarak ölçüldüğünü vurgulayan Meteoroloji, hafta sonuna kadar Doğu’da karla karışık yağmurun beklediğini Cuma günü ise bölgeyi terk edeceğini açıkladı.

ULUDAĞ’DA KAR KALINLIĞI 10 SANTİME ULAŞTI
Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da dün başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Zirvedeki kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Uludağ Oteller Bölgesi’nde dün başlayan kar yağışı gece boyunca aralıklarla devam etti. Meteoroloji ekiplerince kar kalınlığının 10 santimetre olarak, ölçüldüğü zirve beyaza büründü. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının iki gün daha devam etmesinin beklendiğini belirterek, hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olduğunu kaydetti.