Kayak sezonunda Erciyes ’e 1 milyon 600 bin kişi geldi

Kayak sezonunda Erciyes ’e 1 milyon 600 bin kişi geldi :KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Çelik, dolu dolu bir sezon geçiren Erciyes Dağı`ndaki mekanik tesis ve pistlerden 5 ayda toplam 1 milyon 600 bin kişinin yararlandığını söyledi.
Başkan Mustafa Çelik, Avrupa`da sezonu ilk açan kayak merkezi olan Erciyes`in, Nisan ayı sonu yaklaşmasına rağmen halen açık olduğuna dikkat çekerek, “Erciyes Master Planı`nda 5 aylık bir sezon hedefliyorduk. Bu yıl bunu gerçekleştirdik. Karlama üniteleri sayesinde, yalnızca ülkemizde değil, Avrupa`da kayak sezonunu ilk açan merkez biz olduk. Sonrasında yağışlı bir kış yaşandı ve bugün Nisan ayının sonları geldi, halen insanlar burada kayak yapabiliyor. Bu yıl 1 milyon 600 bin ziyaretçimiz oldu. Bunun yaklaşık 600 bini il dışından gelenler. Bu da Kayseri ekonomisine direk olarak ciddi bir katkı sağladı. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda il dışından gelenlerin sayısını daha da artırmak” dedi.
`SALT LAKE`DEN DAHA İYİYİZ`
Erciyes`in mekanik tesis ve pistler yönünden çok ileri seviyede olduğuna dikkat çeken Başkan Çelik, 2002 Kış Olimpiyatları`nın yapıldığı ABD`deki Salt Lake City`nin, Erciyes`in çok gerisinde olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz günlerde Salt Lake City`deki tesisleri gezdik, pistleri gördük. Gerçekten, ne mekanik tesisler olarak ne de yol ve konaklama tesisleri olarak bizimkilerin onda biri bile değil. Ama öyle bir yerde olimpiyatları yapmışlar. Bizim de hedefimiz, önümüzdeki yıllarda Erciyes`i uluslararası kayak sporlarının yapıldığı bir merkeze dönüştürmek.”
Başkan Çelik, daha şimdiden önümüzdeki yıl için Erciyes`e rezervasyon yaptıran grupların olduğunu ifade ederek, “Bu da bizi heyecanlandırıyor ve Erciyes projesinin ne kadar doğru bir proje olduğunu ortaya koyuyor” dedi.