Kayak turizminin iki yeni gözdesi

Kayak turizminin iki yeni gözdesi : Son zamanlarda yurt dışında kayak tatiline çıkmak çok moda. Bilinen adreslerin dışında, iki yeni merkez yükselişe geçti: Makedonya’daki Mavrovo ve Bulgaristan’daki Pamporovo. İşte yoğun ilgi gören bu iki kayak bölgesinin avantajları…
MAVROVO
Mavrovo kayak merkezi, Makedonya’nın başkenti Üsküp’e bir saatlik mesafede. Üstelik Türkler’e vize uygulanmaması, Mavrovo’yu cazip kılıyor. Kendinizi bu bölgede yabancı hissetmenize imkan yok; hem oldukça misafirperverler, hem de merkezde Türkçe bilen görevliler bulunuyor. Son dönemde Balkanlar’ın en gözde kayak merkezi olan Mavrovo; doğası, kültürel özellikleri ve eğlence hayatıyla tam bir cazibe merkezi. Bölgedeki pistlerin toplam uzunluğu 10 kilometre. Bazı pistlerde müzik yayınının yanı sıra ışıklandırma sistemi de olduğu için saat 22.00’ye kadar kayak keyfine devam edebiliyorsunuz. Bölgede gerek ileri seviye profesyonellere, gerekse yeni başlayanlara uygun pistler yer alıyor.

PAMPOROVO
Bulgaristan’ın kış turizmi açısından önemli bir bölgesi olan Pamporovo’ya, aracınızla Edirne’den çıkarak kolayca ulaşabilirsiniz. Kayak sezonu Aralık ayında başlıyor, Nisan’a kadar devam ediyor. Burayı cazip kılan en önemli özellik; diğer ülkelerdeki kayak merkezlerine göre daha ucuz olması. Çam ağaçlarının yoğunlukta olduğu muhteşem manzarasının da doğa aşığı kayakseverler için bir diğer tercih sebebi olduğunu söyleyebiliriz. Pamporovo kayak merkezinde, her seviyede kayakçıya hitap edebilecek toplam 25 adet kayak pisti bulunuyor. Pistlerin toplam uzunluğu 37 kilometre; en uzun pist ise 5.1 kilometre. Ayrıca gerektiğinde yapay kar oluşturma sistemiyle de destek sağlanabiliyor.