Kayak turizminin yeni gözdesi Ordu Çambaşı 15 bin kişiyi ağırladı

Kayak turizminin yeni gözdesi Ordu Çambaşı 15 bin kişiyi ağırladı

Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası’nda önceki yıllarda başlatılan çalışmaların ardından bir bölümü tamamlanarak bu sezon hizmete giren Çambaşı Kayak Merkezi, 15 bin kayakseveri ağırladı.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, AA muhabirine, Çambaşı Kayak Merkezi’ne ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Çambaşı Kayak Merkezi’nde yıllardır süren çalışmaların bugün sonuçlarını gördüklerini vurgulayan Düzgün, ‘Vatandaşların kayak yaptıklarını görmek memnuniyet verici. Geçtiğimiz yıl babylift kuruldu. Bir kilometreye yakın kayak pisti oluşturuldu. Kısa bir süre önce yeni tesislerin ihalesi yapıldı. İnşallah önümüzdeki yılın sonuna doğru telesiyejler tamamlanarak kayak pistinin uzunluğu 10 kilometreye kadar çıkacak’ dedi.

Çambaşı’nda 250 dönüm arazi üzerine bir tatil köyü kurulması yönünde çalışma bulunduğunu dile getiren Düzgün, şöyle devam etti:

‘Bu tatil köyü hem yaz hem kış döneminde turizme hizmet edebilecek. İçerisinde binicilik alanları, doğal ürünlerin yetiştirilebileceği bahçe ve çiftlikler, yayla turizmine imkan sağlayacak çeşitli üniteler yer alacak. İnşallah burası sadece Ordu’nun, Karadeniz’in değil, yurt içi ve yurt dışından gelecekler için cazibe merkezi olacak. İnanıyorum ki kayak merkezimiz iç turizmin yanında dış turizmin de ilgi odağı olacak.’

-‘Bu sezon 15 bin kişi merkezden yararlandı’-

Kayak Federasyonu Ordu İl Temsilcisi Fevzi Turan ise bu sezon kayak tesisinden 15 bin kişinin yararlandığını bildirdi.

Ordu Çambaşı Kayak Merkezi’nin ilk sezonunda 15 bin kişiye kayak yapma imkanı sağladığı için mutlu olduklarını anlatan Turan, şunları kaydetti:

‘Kayak yapmaya da gelen oldu, kayak yapanları izlemek için de gelindi. Merkeze ilgi sürüyor. Sadece il içinden değil, il dışından da yoğun talep var. Buradaki tesislerin tamamlanmasıyla sayının yıllık 50 ile 60 bin arasına çıkacağına inanıyorum.’

Turan, Kayak Federasyonu Ordu İl Temsilciliği’ndeki eğitmenlerin tesiste kayak dersi verdiğini sözlerine ekledi.

Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya da belde sınırları içindeki kayak merkezinin henüz yüzde 1’lik bölümünün tamamlanmasına rağmen oluşan ilginin kendilerini şaşırttığını ve talep karşısında memnun olduklarını ifade etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*