Kayak tutkunları için seçenekler

Kayak tutkunları için seçenekler oldukça fazla ya da başka bir deyişle kayak tutkunları için seçenek çok… Tarihi ve doğal güzellikleriyle her mevsim turist ağırlayan Türkiye, kayak merkezleriyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu
Yılın her mevsimi karın eksik olmadığı yüksek dağları ve bu dağlardaki kayak tesisleriyle öne çıkan, doğudan batıya, güneyden kuzeye birçok turizm merkezini barındıran Türkiye, tatilcilere kışın da birçok alternatif sunuyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile her mevsim turist ağırlayan Türkiye, coğrafi konumu, yeryüzü şekilleri ve yılın her mevsimi kar eksik olmayan yüksek dağlarının yanı sıra bu dağlardaki kayak tesisleri nedeniyle, kışın da özellikle kayak turizmi açısından bir cazibe merkezi.

KAR, 3 METREYİ BULUYOR
Turistler için önemli tesisleri barındıran Türkiye’deki bazı önemli kayak merkezleri ile özellikleri şöyle:
Bursa-Uludağ: Kayak için uygun zaman 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasındaki dönem. Uludağ’da, normal kış koşullarında kar kalınlığı 3 metreye ulaşabiliyor.
Bolu-Kartalkaya: Yöre, yarı ılıman iklime sahip. Kayak merkezi Alp kayağı, kayaklı koşu ve tur kayağı için çok uygun koşullara sahip. Kayak için en uygun zaman ise 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasında.
Erzurum-Palandöken: 10 Aralık- 10 Mayıs arasındaki dönem kayak etkinlikleri için en uygun zaman.
Kars-Sarıkamış: Kayak için en uygun tarih 20 Aralık-20 Mart arası.
Kayseri-Erciyes: Kayak için en uygun zaman 20 Kasım-20 Nisan tarihleri arası.
Gümüşhane-Zigana: Kayak merkezinde sezon Aralık ayında başlıyor ve Nisan ayına kadar sürüyor.

Kaynak: sabah.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*