Kayaklı Koşu A-B grubu Türkiye ön eleme yarışları

Kayaklı Koşu A-B grubu Türkiye ön eleme yarışları :Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Kars’taki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde düzenlenen şampiyona sona erdi

Türkiye Kayak Federasyonu’nun 2014-2015 faaliyet programında yer alan Kayaklı Koşu A-B grubu Türkiye ön eleme yarışları tamamlandı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde Acısu mevkisinde 150 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde, serbest stil yarışları yapıldı.

Minik, çocuk, genç ve büyükler kategorilerinde yapılan yarışlarda sporcular dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Zaman zaman kar yağışı altında büyük bir efor sarf ederek, bitiş çizgisini geçen sporculardan bazıları ağladı, bazıları ise karın üzerine yatarak, başarısını kutladı.

Şampiyonada, büyük bayanlarda Yonca Kardemir, büyük erkeklerde Hamza Dursun, genç bayanlarda Sonay Yardımcı, genç erkeklerde ise Aykut Taşcı birinci oldu.

Yıldız bayanlarda Zilan Öztunç, yıldız erkeklerde Okan Alalma, çocuk bayanlarda Leyla Yıldırım, çocuk erkeklerde Salih Can Duman, minik bayanlarda Seda Başgöl, minik erkeklerde Mehmet Türün birinciliği elde etti.

Kars Kayak İl Temsilcisi Şinasi Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaların kazasız belasız tamamlanmasının kendisini ve spor camiasını mutlu ettiğini söyledi.

Yarışmaların kıran kıran geçtiğini ve organizasyonun başarılı olduğunu belirten Yıldız, “Kars bölgesi olarak bu sene il birinciliği yarışlarıyla başladık, sporcularımızın performansları artarak devam ediyor. Burada yapılan yarışlara 20 sporcuyla katıldık ve dereceler de aldık” diye konuştu.

Yıldız, şampiyonada dereceye giren sporcuların Bolu’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda yarışlara katılacağını sözlerini ekledi.