Kayseri’ye Hızlı Tren Bu Yıl Da Gelmeyecek

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Kazım Yücel, hızlı trenin Kayseri’ye getirilmemesine reaksiyon göstererek, “Kayseri, Ankara tarafınca cezalandırılan bir şehir” dedi.

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Kazım Yücel, yaptığı açıklamada; 2020 yılı yatırım bütçesinde Kayseri’ye hızlı trenin getirilmemesine tepki gösterdi. Yücel, “Bundan 3 ay önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nda Kayseri’ye verilen ödenekleri paylaşmıştım. Bu paylaştığım konu içerisinde Kayseri’ye bütün bakanlıklar nezdinde 463 milyon TL’lik bir bütçe ayırt edildiğini söylemiştim. Bu bütçeyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 3’te 1’i kadar bir rakamı bakanlıklar ‘Biz 1 yıl içinde harcayacağız’ diyor. Bunun yarısı da bizim borçlanmamızla alakalı. Bu; Niğde’ye kadar gelen otobanın bu yıl Kayseri’ye gelmeyeceği, vekillerimizin sürekli ifade ettiği hızlı trenin Kayseri’ye gelmeyeceğini ifade ediyor. Korona virüsün ülkemize bela olduğu bugünlere hepimiz siyaseti konuşmamız lazım. Biz bu konuşmuyoruz fakat Ankara-Karaman arası hızlı treni Ankara konuşuyor. Karaman sonradan il olmuş bir şehrimiz. Ben bütün illerimize süratli trenin gitmesinden yanayım ama Kayseri şeklinde Karaman’ın nüfusunun 10 katı olan bir yere, bu kadar vekilimizin olduğu bir şehrimizde hızlı trenin hayata geçirilmemesini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın gündeminde olmamasını sizlerle paylaşmak kadar naturel bir durum olamaz. Kayseri sevdalısı olmak, Kayseri’yi sevmek budur. Ben yapılanları takdirle, yapılmayanları da hemşerilerimle paylaşmak durumundayım” ifadelerini kullandı.

KAYSERİ ANKARA TARAFINDAN CEZALANDIRILIYOR

“Kayseri, Ankara tarafından cezalandırılan bir şehir” diyen Kazım Yücel, şunları söyledi: “Kayseri’ye hızlı tren bu yıl da gelmeyecek, herhangi bir planlama yok. Kayseri, Ankara tarafınca cezalandırılan bir şehir. Kayseri’ye şuanda yatırım meydana getirecek hiç bir bakanlık bütçesi yok. Bunu da Kayseri’de alabilecek hem milletvekillerimiz aynı zamanda bir belediye başkanımız maalesef görülmüyor. İYİ Parti Kayseri Milletvekilimiz Dursun Ataş ile 3 ay ilkin görüştüğümüzde de Kayseri’ye hiç bir şeyin yapılmadığını, AK Partili milletvekillerimiz Kayseri ile alakalı hiç bir mevzuyu gündeme getirmediğini ve plan bütçede de almasına çaba etmediğini söylemişti.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*