Kırkpınar’da Teleferik Gerginliği

Teleferik projesine karşı çıkan halk, bugün şantiye çalışmalarına başlanacağı açıklanan alanda toplandı

Sapanca Belediyesi’nin teleferik projesinde yer değişikliği isteyen ve yaklaşık 2 aydır proje alanında nöbet tutan Kırkpınarlılar, bugün başlayacak şantiye çalışmalarına karşı alanda bekleyişlerini sürdürüyor.

Hafta sonunda alanda kahvaltı veren ve Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’i de davet ederek, diyalog süreci başlatmak isteyen Kırkpınarlılar, bu çağrıdan sonuç alamamışlardı.

Sapanca Belediyesi’nce bugün başlayacagı açıklanan şantiye kurma çelışmalarına karşı sabahın erken saatinde proje alanında toplanan Kırkpınarlılar, burada yapılacak çalışmalara kesinlikle izin vermeyeceklerini söylüyorlar.

Halkın bu direnişine CHP ce TİP temsilcileri ile STK temsilcileri de destek veriyor.

Polis müdahalesi

Sapanca Belediyesi’nin Teleferik Projesi’nde alt istasyonun yapılacağı alanın, Hasanpaşa mahallesi’nin mera ve acil toplanma alanı olduğunu belirterek yer değişikliği isteyen kırkpınarlılar’ın yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü direnişe bugün polis müdahale etti.

Sapanca Belediyesi’nin geçen cuma günü zabıta kanalıyla ilettiği ‘Salı günü şantiye çalışmaları başlayacak, alanı boşaltın’ tebligatı sonrasında beklenen gelişme yaşandı. Sabahın erken saatlerinde kadını, çocuğu, yaşlısı ve genciyle alanda toplanan Kırkpınarlılar ile kendilerini desteklemeye gelenlerin alanı boşaltması istendi. Saat 10.00 sıralarında güvenlik güçleri alanı güç kullanarak boşaltmaya başladı. Bu sırada fenalaşan ve yaralananlar olduğu görüldü. İtiş kakış sırasında polislerden de yaralanan olduğu belirtildi.

İtiş kakış sonrasında çadıra ulaşan polis, nöbet çadırını alanın en ucuna taşıdı. Alanda barikat kuran polis, içeriye girilmesine izin vermiyor. Halk bekleyişini sürdürüyor.(Bizimsakarya)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*