Kış Sporlarının Yeni Gözdesi Kaçkarlar

Kış Sporlarının Yeni Gözdesi Kaçkarlar :Doğa tutkunlarının gözde mekanları arasında yerini almaya başlayan, yaz mevsiminde dağcılık, kaya tırmanışı, trekking ve rafting için sporseverlerin akın ettiği Kaçkar Dağları, kış aylarında da helikopterli kayak sporu “heliski”nin vazgeçilmez mekanı oluyor.

Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize’nin her mevsim ayrı bir güzelliği doğaseverlerin beğenisine sunduğunu söyledi.

Yaz döneminin önemli cazibe merkezlerinden Rize’nin kışın da helikopterli kayak sporu heliski ile Türkiye’de tek merkez olarak turizme dönük iddiasını yansıttığını vurgulayan Hocaoğlu, şöyle devam etti:
“Yaklaşık 8 yıldır ilimizde helikopterli kayak sporu Kaçkar Dağları’nın eteklerinde yapılmakta. Bu, kayak sporunun en üst noktası. Tamamen profesyonel sporcular, kayak pisti olmayan yerlerde helikopterle belli bir mesafeye çıkıp oradan kaydıktan sonra tekrar helikopterle zirveye bırakılarak kayak faaliyetlerini sürdürüyor. Bu spor 2 bin 500 ile 3 bin metre arasındaki mesafelerde yapılan bir faaliyet.”
Bölgede heliski sporunu yılda 300 ila 500 kişilik sporcu grubunun yaptığını belirten Hocaoğlu, “Dünya çapında bu faaliyeti 15 bin civarında sporcu yapmakta. Biraz da gelir seviyesi üst grupların tercih ettiği bir spor. Heliskinin Türkiye’de sadece Rize’de yapılıyor olması kent turizmi bakımından önemli. Bu faaliyetle, yaz turizminde olduğu gibi kış turizminde de iddiamızı ortaya koyduk” diye konuştu.

– Heliskiye alternatif Hazindak Kayak Merkezi
Hocaoğlu, Ayder Yaylası’nın yılın 12 ayında turizme hizmet vermesi için yürütülen faaliyetler kapsamında da Hazindak Kayak Merkezi ve teleferik projesinin planlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:
“Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Hazindak Kayak ve Kış Sporları Merkezi’nin hizmete girmesiyle Rize, kış sporlarında da önemli bir cazibe merkezi haline gelecektir. Kışın kayak yapılan yerler aynı zamanda yaz mevsiminde insanların trekking yapmasına olanak sunacak. Biz 12 ay kesintisiz turizmde hizmet yapmış olacağız. Kışın herkesin kayabileceği pistler ve tesisler sayesinde insanlar doyasıya doğanın tadını çıkarma fırsatı bulacak.”