Kış Turiziminde Artık Konya’da Var

Kış Turiziminde Artık Konya’da Var :Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Derbent Aladağ’da kurulması planlanan kayak tesisleri alanında incelemelerde bulundu. Başkan Akyürek, kurulacak kayak tesislerinin bölge için büyük bir avantaj olacağını belirterek, bu güzelliği geliştirip güçlendirerek ülke turizmine kazandıracaklarını söyledi.

Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ilçe belediye başkanları Derbent Aladağ’da kurulması planlanan kayak tesisleri alanında incelemelerde bulundu.

Aladağ’da yapılması planlanan kayak tesisleri hakkında bilgi veren Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ile protokol yaptıklarını, kısa sürede sosyal tesislerin yapımına başlayacaklarını dile getirdi. Acar, gelecek yıl ilk etabı yapılacak kayak tesislerinin yatırım yapmak isteyen iş adamlarının girişimi ile bölgenin gelişimine hızlı bir şekilde katkı sağlayacağını vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın güçlü bir alt yapıyla hazırlanan bir kayak merkezine kavuşmuş olacağını belirterek, “Burada uluslararası kayak merkezlerinin bir benzeri oluşacak. Derbent Konya merkeze yakın bir ilçemiz. Yol çalışmaları da devam ediyor. Konya merkez ile aradaki mesafe yolun da standardının yükseltilmesiyle birlikte daha da kısalmış olacak. Yarım saat içinde Konya merkezden Derbent’e gelme imkanı bulunacak. Ayrıca Aladağ’a çıkarken de Türkiye’nin en güzel manzaralarından biriyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Sadece kayak için değil, gezmek, doğal ve tabi güzellikleri görmek için de burası bir avantaj oluşturuyor” dedi.

Derbent’teki bu güzelliği geliştirip güçlendirerek ülke turizmine kazandıracaklarını kaydeden Başkan Akyürek, kayak tesislerinin hayata geçmesi konusunda büyük gayret gösteren Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’a teşekkür etti.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, Aladağ’ın kayak merkezi olacak bir kapasiteyi taşıdığını belirterek, tesisleşmesinin oluşması için gereken desteği sağlayacaklarını söyledi.

Konya Valisi Muammer Erol da Aladağ’ın kayak merkezi olarak ileriye dönük fotoğrafının herkesi heyecanlandırdığını belirterek, projenin hayata geçmesini canı gönülden ümit ettiğini dile getirdi. Vali Erol, “Konya güzelliğine bir güzellik daha katacak. O güzellikten Konyalılarla birlikte inşallah tüm Türkiye de istifade edecek. O günlerin bir an evvel gelmesini arzu ederiz” diye konuştu.

Programa AK Parti Konya Milletvekilleri M. Uğur Kaleli, Abdullah Ağralı, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu ile Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve daire başkanları da aileleri ile birlikte katıldı.

Programa katılanlar ilk kayak deneyimlerini yaşarken özellikle çocuklar gönüllerince eğlendi.