Kış Turizminin Yeni Gözdesi “Denizli Kayak Merkezi”

Beyaz cennet Pamukkale’nin ardından şehrin ikinci beyaz cenneti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Denizli Kayak Merkezi’nde yeni sezon açıldı. Her geçen yıl ilginin arttığı Denizli Kayak Merkezi, yeni sezonda da karın ve kayak yapmanın keyfini çıkarmak isteyenleri bekliyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Denizli’yi kış turizminde de önemli bir cazibe merkezi haline getirmek hedefiyle hayata geçirdiği Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesindeki Denizli Kayak Merkezi, kar kalınlığının istenen düzeye ulaşmasıyla yeni sezona “Merhaba” dedi. Şehir merkezine 75 kilometre uzaklıktaki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ’da yer alan Denizli Kayak Merkezi’nin bu yıl da Denizli ve çevre illerden yoğun ziyaretçi alması beklenirken, toplam 13 kilometre uzunluğundaki 9 adet pisti ile sezon boyunca onbinleri ağırlaması bekleniyor. Ege’nin en büyük kayak merkezinde bulunan toplam 9 adet pist, amatör ve profesyonel kayakçılar ve snowboard yapmak isteyenlerin aradığı her türlü imkanı barındırırken tesiste 2 telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant bulunuyor. Saatte 2.500 kişinin taşınabileceği mekanik tesislerde ziyaretçilerin günübirlik tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal yapılar da bulunuyor.

“Denizlimize yakışanı yaptık”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin bir turizm kenti olduğunu belirterek, Denizli Kayak Merkezi’nin alternatif turizm anlamında önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Denizli’nin artık hem Pamukkale’nin beyazı hem de kayak merkezinin beyazıyla ön plana çıktığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Denizli Kayak Merkezimiz artık kış turizminin ve kayak tutkunlarının gözdesi oldu. Ege’nin en büyük kayak merkezi sadece Denizlililerin değil başta Aydın, Muğla, Antalya ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından gelen kayak severleri ağırlıyor” dedi. “Denizlimize yakışanı yaptık” diyen Başkan Osman Zolan, “Bu yıl da onbinleri ağırlayacak tesisimiz yeni sezonu açtı. Biz kayak merkezimize, Ege’nin Erciyes’i, Uludağ’ı diyoruz. Karın ve kayak yapmanın keyfini çıkarmak isteyen tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Denizli Kayak Merkezi

2420 metre rakımda bulunan ve Denizli merkeze 75 km uzaklığındaki Denizli Kayak Merkezi, Tavas İlçesine bağlı Nikfer Mahallesi sınırları içerisindeki Bozdağ’da bulunuyor. Toplam 13 kilometre uzunluğunda 9 adet pist bulunan merkezde 2 telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant bulunuyor. Amatör ve profesyonel kayakçılara hizmet veren mekanik tesislerde saatte 2.500 kişi taşınabiliyor. Tesiste ziyaretçilerin günübirlik tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesis bulunuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*