Kızılay-Dikmen Teleferik hattına yüksek güvenlik önlemi tasarlanıyor

ANKARA Hürriyet’in geçtiğimiz ay, “Teleferiğe hat ayarı” manşetiyle gündeme getirdiği Kızılay-Dikmen teleferik hattına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu, önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Meclis, hattın başta Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere kamu kurumları için güvenlik zaafiyeti oluşturması üzerine projeye güzergah ayarı çekti. MHP ve CHP gruplarının, kamu kurumlarının itirazları nedeniyle ret oyu verdiği raporda, teleferik hattıyla ilgili yapılan yeni düzenleme hakkında şu ifadelere yer verildi:

Çok sayıda önlem alındı

“Tereddütler incelenmiş olup, bu kapsamda teknik şartlar zorlanarak teleferik istasyonları ve kabin büyüklükleri ile ilgili küçültmeye gidilmiştir. Ayrıca güvenlikle ilgili olarak, her kabin ve istasyona kamera sistemi konulması, istasyonlarda devamlı güvenlik kontrollerinin yapılması ve yolcuların x-ray cihazından geçirilmesi gibi pek çok güvenlik önlemi alınması kararlaştırılmıştır. Bununla birlikte tamamen kapalı kabinler tercih edilecek olup, bu kabinlerin içeriden açılması mümkün olmayacaktır. Hat güzergahı yüksek güvenlik gerektiren kurumların alanları üzerinden geçmeyecektir.

Hat izdüşümü kaydırıldı

EGO Genel Müdürlüğü’nün yeni hat projesinde güzergah değiştirilerek itirazlara konu olan parsellerde hat izdüşümünün kaydırıldığı, güvenlik endişelerinin en aza indirilmesi için gerekli müdahalelerin yapıldığı, itirazları bu minvalde ve EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı’nın düzeltilen yeni projesine göre değerlendirilmesi gerektiği görüş ve kanaatine varılmıştır.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*