Konyalılar Aladağda Artık Kayak Yapabilecek

Konyalılar Aladağda Artık Kayak Yapabilecek :Konyalılar, kış mevsiminde zirvesi beyaz örtüyle kaplandıktan sonra artık Aladağ’da kayak yapabilecek ulaşım imkanına kavuşuyor.

Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma başlatılan Derbent ilçesindeki Aladağ’ın kayak yapılacağı zirvesine kış döneminde de ulaşımı sağlamak amacıyla Konya İl Özel İdaresi’nin bir süre önce başlattığı yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Kayak Federasyonu Konya İl Temlsilcisi Zarif Yıldırım ve Konya İl Özel İdaresi yetkilileri, yol yapım çalışmalarının sürdüğü Aladağ’da incelemelerde bulundu.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, yetkililere yol yapım çalışmalarından dolayı verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Bu sene Aladağ’ın zirvesine kayak yapmak için gelenlerin geçen yıllarda olduğu gibi yolu olmaması nedeniyle geriye dönmesi gibi bir durumunun sözkonusu olmayacağını aktaran Acar, Konyalıları bu kış mevsiminde Aladağ’da kayak yapmaya davet etti. Konyalılar’ın yapım çalışmasının tamamlanmasının ardından bu yoldan Aladağ’a çıkarak kayak yapabileceğini vurgulayan Acar, “Biliyorsunuz, Aladağ’daki kar, sıkıştırmadan da kayak yapmaya müsait kiristal kar yapısına sahip. O yüzden bu kış inşallah bu yoldan çıkarak kayak yapacağız. Tüm Konyalılar’ı da kayak yapmaya bekliyoruz” dedi.

Konya İl Özel İdaresi Altyapı ve Ulaşım Daire Başkanı Ramazan Şevik de yapılması planlanan Aladağ Kayak Merkezi’ne ulaşımı sağlayacak 8 kilometrelik yolun yapım çalışmalarının sürdüğünü belirterek, toplam 8 kilometrelik bir yol çalışmasının sözkonusu olduğunu belirtti. Özel İdaresi ekiplerine bağlı iş makinelerinin halen yolun tesviye işlemlerini yaptığını anlatan Şevik, “Yani yolun ortaya çıkarılmasıyla ilgili çalışmaları yürütüyorlar. Mevsim şartları itibariyle çok uygun bir sezonu yaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu yolu köy yolu standartlarında yapıp vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Bundan sonraki süreçte ise yolun güçlendirilmesi ve stabilizesi ile ilgili çalışmalar olacak. Asfalt çalışmaları yapıldığında ise artık standart bir yol olmuş olacak. Çalışmalarımız hava şartlarına bağlı olarak devam ediyor. Arazi şartları uygun oldukça çalışmalarımızı en kısa zamanda bitireceğiz” dedi.