Konyalılar Uyarılara Kulak Verdi, Toplu Ulaşım Kullanımı Yüzde 75 Azaldı

Koronavirüs salgını nedeniyle Konya’daki toplu ulaşım kullanımı yüzde 75 azaldı. Konya Büyükşehir Belediyesi, otobüs seferlerinde ve tramvay seferlerinde değişiklik yapıldığını açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Koronavirüsün yayılmasını engellemek için devletimizin aldığı tedbirler kapsamında okulların kapalı olması, vatandaşlarımızın bu süreçte mümkün olduğu kadar evlerinde durmak zorunda olmaları nedeniyle toplu ulaşım araçlarımızdaki yolcu oranları yüzde 75 azalmıştır. Bu nedenle toplu ulaşım seferlerimizde yeniden düzenleme yaparak, otobüsler için yeni sefer saatlerini www.atus.konya.bel.tr sayfasından duyurarak başlattık. Tramvay seferlerimiz de 20 Mart Cuma günü itibariyle bu duruma uygun olarak tekli hizmet verecektir.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında; Japon Parkı, Ecdat Parkı, Hadimi Parkı, Kozağaç Parkı ve Hobi Bahçelerinin tedbir amaçlı 2 hafta hizmet veremeyeceğini açıkladı.

Valilikte yapılan açıklamada ise;“Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de görülen koronavirüsün yayılmasına karşı İlimiz genelinde de Devletimizin aldığı tüm tedbirler harfiyen uygulanmaktadır.

Bu tedbirler çerçevesinde İçişleri Bakanlığımızın kararı ile; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine kapatılmış, ülke genelinde önleyici tedbirler artırılmıştır.

Yapılan tüm uyarılara ve duyurulara rağmen; taşradaki ilçelerimize bağlı bazı mahallelerimiz başta olmak üzere şehrimiz genelinde düğün, nişan gibi yemekli ve toplu organizasyonlar için bazı vatandaşlarımızın ısrarlarını sürdürdükleri yönünde haberler alınmaktadır.

Virüsün yayılmasına karşı Devletimizin dünyaya örnek olan titiz çalışmaları ve aldığı kararlar halkımızın sağlığını korumak adına yapılmaktadır. Düğünlerimizi ve yemekli toplu organizasyonlarımızı virüsün yayılmasına fırsat vermemek için iptal ederek Devletimizin müsaade edeceği zamanlarda yapmak önemli bir vatandaşlık görevi ve bu süreçte bir zorunluluktur.

Bu bağlamda koronavirüsün yayılmasını engellemek adına alınan bu kararlara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak ve bu konuda asla taviz verilmeyecektir.

Halkımızın, olayın ehemmiyetine vakıf olarak hepimizin sağlığını ilgilendiren bu kararlara saygı içinde uyması ve bu süreç atlatılıncaya kadar resmi makamların açıklamaları doğrultusunda tedbirlerini alarak uygulaması kritik derecede önem taşımaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*