Köprü ve Otoyollardaki Garanti Ödemeleri Ertelenmiyor!

Türkiye’de yurttaşlar koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen köprü ve otoyollar için yapılacak olan garanti ödemelerinde hiçbir ötelemenin söz konusu olmadığı öğrenildi

Muhalefetin ve kamuoyunun talebine rağmen garanti ödemelerinde bir öteleme yapılmayacağı ortaya çıktı. Habertürk’te yer alan habere göre bu ay sonunda, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu için 2 milyar 600 milyon TL ödenecek. Kuzey Marmara Otoyolu’nun trafiğe açılan bazı bölümleri için 600-650 milyon TL, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu için de 40-50 milyon TL dolayında ödeme yapılması bekleniyor.

YİD İLE İNŞA EDİLMİŞLERDİ

Yavuz Sultan Selim Köprüsü – Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edildi. Devlet, bu projeleri üstlenen işletmelere, araç geçiş garantisi verdi. Araç geçişleri, garanti sınırının altında kalması halinde aradaki farkı devlet ödüyor.

Muhalefet partileri ve kamuoyu, koronavirüs salgını sonrasında finansman arayışları kapsamında devletin köprü ve otoyollarda garanti ödemelerini yapmaması ya da bu ödemelerin ötelenmesi yönünde önerilerde bulunmuştu.

TÜM ÜLKE 3 KEZ SMS ATSA BİLE OLMUYOR

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, Erdoğan hükümeti SMS’le bağış kampanyası başlatmıştı. Her SMS’nin 10 TL’lik bağışa denk geldiği düşünüldüğünde, Türkiye’de 83 milyon yurttaşın her biri 3 kez “korona” yazıp bağış kampanyasına destek verse bile, Osmangazi Köprüsü ve İzmir otoyolu için yapılacak garanti ödemesini karşılayamıyor. (Birgün)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*