Koronavirüs Salgını Marmaray Yolcu Sayısını Etkiledi

Koronavirüs salgını, Türkiye’nin en yoğun toplu taşımacılığının yapıldığı Marmaray’ı da etkiledi. Türkiye’de ilk vakanın saptandığı açıklamasının ardından Marmaray’da taşınan yolcu günlük 450 ile 460 binden, 420-430 bine kadar geriledi. Bir miktar daha düşebileceği belirtiliyor. Vatandaşın, olanağı varsa toplu yerine bireysel taşımacılığa yöneldiği, otomobille yolculuğa ağırlık verdiği belirtiliyor.

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre; Türkiye’de ikinci koronavirüs vakası da tespit edildi. İlk hastaya ilişkin resmi açıklamanın ardından özellikle toplu taşımacılıktan bireysele yönelik bir kayma görüldü. Toplu taşıma sistemlerinden yararlanmaya devam eden vatandaşlar, metroda, banliyö trenlerinde ve şehiriçi otobüslerde ya da minibüslerde virüs kapmamak için “bireysel” önlemlere başvururken, bazı vatandaşlarsa yeni bireysel bir önlem olarak otomobille yolculuğa yöneldi.

420 BİNE GERİLEDİ

Bunun ilk işareti Marmaray’dan geldi. Marmaray’da, olağan koşullar altında günlük 450 ile 460 bin dolayında yolcu taşınıyor. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü açıklamasını izleyen kısa süre içinde yolcu sayısı yüzde 10’a yakın düşüş gösterdi. Günlük yolcu sayısı 420-430 bine kadar geriledi. Bir miktar daha düşebileceği belirtiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*