Kültürümüzü Yaşayalım Yaşatalım Kayak Etkinliği

Kültürümüzü Yaşayalım Yaşatalım Kayak Etkinliği :Bingöl Belediyesince, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlen etkinlikte, vatandaşlar leğen ve kızakla kayak yaptı.

Belediye Başkanı Barakazi:
“Bu etkinliği geleneksel hale getirip, Bingöl’ün kültürüne katkı sunmak ve Hesarek Kayak Merkezinin tanıtımını yapmak amacındayız”
Bingöl Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle “Kültürümüzü yaşayalım, yaşatalım” kayak etkinliği düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 28 Şubat’ta açılışı yapılan Hesarek Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan vatandaşlar, leğen ve kızakla kayak keyfi yaptı.

Belediyenin tahsis ettiği araçlarla kayak tesislerine taşınan vatandaşlara, ücretsiz leğen ve kızak dağıtıldı. Kayak tesisleri imkanlarından ücretsiz yararlandırılan kimi vatandaşlar ise naylonla kaymayı tercih etti.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen etkinliği geleneksel hale getirileceğini söyledi.

Yeni hizmete giren kayak tesislerinin tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını anlatan Barakazi, şunları kaydetti:

“Bugün buraya sadece Bingöllüler gelmedi. Bingöl Üniversitesinde okuyan yüzlerce öğrenci kardeşimiz de buraya gelerek etkinliğe katıldı. İlk olmasına rağmen çok güzel bir etkinlik oldu. Kent merkezinde 2 yıldan beri alt ve üst yapı çalışmalarıyla çok fazla meşgul olduğumuzdan sosyal faaliyetlere çok fazla zaman ayıramamıştık. Bu etkinliği geleneksel hale getirip, Bingöl’ün kültürüne katkı sunmak ve Hesarek Kayak Merkezi’nin tanıtımını yapmak amacındayız. Bingöl’de bu ayda ‘kar yok’ diyenlere de en güzel cevap buradaki kar bolluğudur. Ücretsiz olarak yaklaşık 800 adet leğen dağıttık. Ücretsiz olarak vatandaşlarımızı telesiyejlere bindirdik, halat çekme yarışı düzenledik.”