Kuştepe’den BursaRay Kültürpark İstasyonuna teleferik

Kuştepe’den BursaRay Kültürpark İstasyonuna teleferik :Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha ulaşılabilir bir kent hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında BursaRay Kültürpark İstasyonu ile entegre kurulacak olan yeni teleferik sistemi, Kuştepe, İvaz Paşa ve Alacahırka gibi semtlerden kent merkezine ulaşımı kolaylaştıracak.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma nefes aldıracak yeni teleferik projesinin detaylarını Kültürpark’ta açıkladı.Başkan Altepe, Bursa’nın ulaşımda önemli adımlar attığını söyleyerek, “Bursa Büyükşehir Belediyesi, çok yönlü çalışmalarıyla ulaşıma önemli vizyon kazandıran bir belediye haline geldi. Karada, denizde ve havada tüm ulaşım sistemleriyle hızlı büyüyen Bursa’da ulaşıma kalıcı çözümler üretme gayretindeyiz. Kenti bir yandan raylı sistemlerle demir ağlarla örerken bir yandan da Bursa’nın şehir içi ulaşımına yeni alternatifler sunuyoruz. Bursa’nın dağ eteklerinde kurulan semtlerinin şehir merkeziyle entegre olabilmesi için en uygun sistem olan teleferik projesini yakında gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Başkan Altepe, Sarıalan ve Oteller Bölgesi’ne giden mevcut teleferik hattının Gökdere ve Zafer Parkı’na indirilmesi projesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Bursa’da ikinci şehir içi alternatif teleferik projemiz de Ankara – İzmir Yolu üzerindeki BursaRay Kültürpark İstasyonu ile bağlantılı olacak. Buradan dağ eteklerindeki bölgelerimize ulaşım sağlanmış olacak” dedi.

Projelerin hazırlandığını ve onaya sunulduğunu anlatan Başkan Altepe, “Projeye göre BursaRay Kültürpark İstasyonu’nda inen vatandaşlarımız teleferikle, Kültürpark’ın üzerinden geçerek Pınarbaşı Parkı’na kadar gidebilecekler, Pınarbaşı İstasyonu’ndan şehir merkezi ve Hisar bölgesine ulaşabilecekler. Pınarbaşı’ndan devam eden yolcularımız Kuştepe İstasyonu’nda üçe ayrılan hatla, batıda Demirkapı üzeri ve Alacahırka’ya, doğuda İvaz Paşa ve Maksem’e ve üçüncü kolda da Yiğitali yaylasına çıkabilecek. Bu proje hem turizme büyük değer katacak hem de tüm dağ eteklerini Kültürpark İstasyonu’na bağlayacak. Bursa’nın ulaşımına nefes aldıracak” şeklinde konuştu.

Kuştepe’den Kültürpark İstayonu’na teleferikle 9 dakikada ulaşım sağlanacağını söyleyen Başkan Altepe, teleferik ve BursaRay ile Kuştepe’den Uludağ Üniversitesi’ne de en çok 22-23 dakikada ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.Başkan Altepe, dar yolların olduğu ve aktarmalarla çıkılan dağ eteklerindeki semtlere artık teleferikle ve BursaRay’la kolay ulaşım sağlanacağını kaydederek, “Vatandaşlarımız otobüse biner gibi Bukartlarla, otobüs fiyatına yolculuk yapacak ve buradan da Bursa’nın tüm bölgelerine kısa sürede ulaşabilmiş olacaklar. Projeler onaydan çıktığı gibi imalat çalışmalarına başlayacağız ve Bursa’ya değer katacak güzel bir proje olacak” dedi.