Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nde Nefesleri Kesen Tatbikat

Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nde Nefesleri Kesen Tatbikat
Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nde Nefesleri Kesen Tatbikat

Samsun’un Ladik ilçesi Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın katılımı ile kurtarma tatbikatı yapıldı. Sezon başlamadan yapılan ve gerçeğini aratmayan tatbikatta telesiyejde mahsur kalan turistler, başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

Kış turizminde Türkiye’nin önemli adreslerinden biri olan Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi, her yıl binlerce kayak severi ağırlıyor. Bölgenin en modern tesisi olan 1900 rakımlı merkez, dağcılık, çim kayağı, kızak, ATV safari, yamaç paraşütü gibi çok sayıda sportif avantaj ve yayla şenlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Samsun’a 80 km, ilçeye ise 7 km uzaklıktaki kayak merkezine en çok ilgiyi ise Amasya, Çorum, Tokat, Sinop ve Ordu’dan gelen yerli turistler gösteriyor.

Konaklama imkanı ve kafeteryalarıyla doğa fotoğrafçıları ve adrenalin tutkunlarının buluşma noktası haline gelen Akdağ’daki yoğunluk ise her geçen gün artıyor. En büyüğü 1675 metre uzunluğunda olan 6 piste sahip kayak merkezinde 1500 metre uzunluğunda telesiyej bulunuyor. 16 direk ve 84 sandalyeli telesiyej ile zirveye 10 dakikada ulaşabilen turistler, doyumsuz manzaranın keyfini çıkarıyor.

Turistlerin telesiyejde mahsur kalmaması için Ladik Kaymakamlığı’nın talebi üzerine kurtarma tatbikatı yapıldı. Samsun Valiliği ile Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen tatbikata İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan 6, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) 8, İl Sağlık Müdürlüğü’nün UMKE ekibinden 4, 112 ekibinden 3, Türk Telekom Bölge Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibinden (TAKE) 7 ve Akdağ Kayak ve Turizm İşletme Müdürlüğü’nden 6 olmak üzere toplamda 34 uzman personel katıldı.

Tatbikat senaryosu gereği teknik arıza sebebiyle telesiyejde iki kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti. Kısa sürede olay yerine varan ekipler, güvenlik önlemi alarak telesiyeje çıktı. Mahsur kalan turistlere ulaşarak, güvenli şekilde aşağı indirildi. Nefesleri kesen tatbikatta kurtarılanlar, kar motorlarıyla tesise getirildi.

Başarıyla tamamlanan tatbikatla ilgili değerlendirme yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Rıza Zengin, kurtarma tatbikatına katılan tüm kurumlara ve personellerine teşekkür etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*