Leitner Yeni Bursa Teleferik Projesi (Özel Haber-Video)

YENİ BURSA TELEFERİK İLE ZİRVEYE YOLCULUK YAZIN BAŞLIYOR
– YENİ TELEFERİĞİN İNŞAATI SÜREN TEFERRÜÇ İSTASYONUNDA İNCELEMELERDE BULUNAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, “BU YAZ BURSALILAR, MODERN TELEFERİKLE BULUŞMUŞ OLACAK” DEDİ.

Yeni Bursa teleferiğin inşaatı süren Teferrüç İstasyonu´nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bu yaz Bursalılar, modern teleferikle buluşmuş olacak” dedi.

Başkan Altepe, yenileme çalışmaları devam eden teleferiğin Teferrüç İstasyonu´nda yer alacak direklerin temel atma çalışmalarını yerinde inceledi. Yeni hattın direklerine harcın dökülmesiyle birlikte Teferrüç İstasyonu´nda inşaat çalışmalarının başlamış olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Bursa´dan Uludağ´a doğru sırasıyla Kadıyayla ve Sarıalan istasyonlarının direklerine de beton atılacağını söyledi. Direklerin dikilmesinin ardından başta İtalya ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinden getirilen çelik halat ile kabin gibi teknik ekipmanların montaj çalışmalarına başlanacağını ifade eden Başkan Altepe, “İnşallah başlatılan faaliyetler hızla tamamlanacak ve Bursalılar yaz aylarında modern teleferikle seyahat etmenin tadına varacaklar” diye konuştu.

Yapılan çalışmaların sonucunda 50 yıllık eski teleferiğin ardından yeni teleferik sisteminin hizmete alınacağını kaydeden Başkan Altepe, “Bu işte dünyanın en iyi firmalarından Leitner ile çalışıyoruz. İnşaat ve montaj işlemleri bittikten sonra, Bursa´yla Uludağ birbirine çok daha yakınlaşmış olacak. Şehir merkezinden oteller bölgesinin kayak pistlerine, 22 dakika gibi kısa sürede ulaşılmış olacak” dedi. Yeni teleferik sistemiyle kapasitenin eskiye oranla 12 kat artırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, artan kapasiteyle birlikte yoğunluk yaşanmadan yaz ve kış Uludağ´a ulaşmanın mümkün olacağını kaydetti. Yolculukların 8´er kişilik gondol tipi kabinlerle gerçekleşeceğini, Bursa ve Uludağ´ın güzellikleri seyredilerek gerçekleşeceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Hedefimiz, Temmuz ayına kadar Sarıalan, yılbaşından sonra da oteller bölgesi etaplarının bitirilmesidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’ın da katıldığı inceleme gezisinde yüklenici firmanın sorumlularından çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak : Rayhaber

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*