Londra teleferikle tanıştı

Son yıllarda toplu taşımada kalabalık nedeniyle sıkıntılar yaşayan Londra halkını zorlu bir ay bekliyor.

2012 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Londra’da trafiğin kitlenmesinden korkuluyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, olimpiyatlar boyunca kendisinin ve bakanların da herkes gibi toplu taşıma araçlarını kullanacağını açıkladı.

Yetkililer yürüttükleri kampanyalarla Londralılar’ı hassas davranmaya ve zorunlu olmadıkça araç kullanmamaya çağırdı;

‘‘Londra’nın ulaşım ağının kaldırabileceği araç sayısı sınırlı. Biz de halkımızı yol ağlarının değişimi konusunda bilgilendirmede elimizden geleni yapıyoruz. Şehir merkezine giderken şahsi araçlarını kullanmalarına gerçekten gerek var mı; bunu düşünmelerini sağlamak için çalışıyoruz ki organizasyon boyunca ulaşımda aksaklıklar yaşanmasın.’‘

Ulaşıma kolaylık sağlaması amacıyla yürütülen çalışmalardan bir tanesi ise yapımına Emirates Air Line’nın 36 milyon Sterlin katkıda bulunduğu teleferik hattı.

Thames Nehri üzerinde kurulan ve dün Belediye Başkanı Boris Johnson tarafından açılan hattın tek seferlik ücreti ise bir otobüs biletinin iki katı.

Saatte 2500 yolcuyu taşıyabilen yeni teleferikler her 30 saniyede bir yolcuları oyunların oynanacağı spor kompleksine ulaştıracak.

euronews muhabiri Londra’dan bildiriyor;
‘‘Londra siluetinin tepeden görülebileceği mekanlara bir yenisi eklendi. Şehri 90 metre yükseklikten izlemek harika fakat bunun Londra ulaşımına katkısını zaman gösterecek.

 

Kaynak : tr.euronews.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*