Madalyaların adlarına uygun yapılması talebi

Madalyaların adlarına uygun yapılması talebi :Bitlis Valisi Öztürk “Yapılan yarışmalarda altın, bronz ve gümüş madalya veriyoruz dediğimizde, bu madalyaların artık gerçekten altın, bronz ve gümüş olması lazım. Öbür türlü vatandaşımızı kandırmış oluyoruz”.

Bitlis Valisi Orhan Öztürk, “Yapılan yarışmalarda altın, bronz ve gümüş madalya veriyoruz dediğimizde, bu madalyaların artık gerçekten altın, bronz ve gümüş olması lazım. Öbür türlü vatandaşımızı kandırmış oluyoruz” dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 2014-2015 kış sezonunda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren 17 sporcuyu kabul eden Öztürk, sporcuları valilik olarak çeyrek altınla ödüllendirdiklerini söyledi.

Sporculara madalyalarını da takdim ettiklerini bildiren Öztürk, “Dereceye giren bütün sporcularımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu sporcularımız ilimizi güzel bir şekilde temsil etti. İnşallah Bitlis kayak sporunda, Türkiye’de isminden bundan sonra da daha çok bahsettiren bir konuma gelecek” diye konuştu.

Öztürk, sporculara verilen madalyaların isimlerinin altın, gümüş ve bronz olmasına rağmen yapısının teneke olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Yapılan yarışmalarda altın, bronz ve gümüş madalya veriyoruz dediğimizde, bu madalyaların artık gerçekten altın, bronz ve gümüş olması lazım. Öbür türlü vatandaşımızı kandırmış oluyoruz. Bu etik olarak doğru bir şey değil. Bu uygulamanın, Türkiye Kayak Federasyonu ve diğer spor kulüpleri tarafından düzeltilmesine ihtiyaç var”

Sporculara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş ile Erhan Onur Güler Kayak Merkezi Müdürü Refik Avşar da eşlik etti.