Malatya’ya teleferik inşa ediliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Teleferik Projesi için istasyonların projelendirilme çalışmaları başladı.

Malatya’nın ’50 yıllık hayali’ olarak nitelendirilen ve kent merkezinden TOKİ zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesi için kurulacak istasyonların etüd ve projelendirilme ihalesi yapıldı. Faaliyete geçirilecek proje sayesinde bir turist, yaklaşık 15-20 dakikalık bir teleferik yolculuğunun ardından kentin önemli bir bölümünü de izlemiş olacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, projenin ilk adımı olarak istasyonların projelendirilmesi için ihaleye çıktı. İhaleye göre, istasyonların projelendirilme çalışmaları yılsonunda tamamlanacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, teleferik projesiyle ilgili olarak,”Teleferik projesi çevreyolundan kalkıyor, Adliyenin ön kısmından Fuzuli Caddesi’nden Kernek’e iniyor ve oradan TOKİ’ye çıkıyor. TOKİ’den iki aşamalı yapacağız. Aynı zamanda yolcu taşıma amaçlı da olacak. Hem turizm ve prestij projesi hem de yolcu taşıma amaçlı. Beydağı yamaçlarından yapmamızın temelinde teleferiğin trambüsle bağlantısını sağlamak. İnsanlar Beydağı yamaçlarından teleferiğe binip çevre yolunda trambüse binecek. Üniversiteden bindiyse veya şehrin başka yerinden bindiyse o bölgelere ücretsiz bir şekilde geçecek” açıklamasında bulundu.

Kaynak : emlak.haber7.com