Manisa Spil Dağı Teleferik Projesi Çalışmaları Hakkında

Manisa Spil Dağı Altyapı ve Teleferik Projesi Çalışmaları Hakkında : Manisa Spil Dağı’nda altyapı projesi için ihale süreci tamamlandı. Manisa’nın önemli doğal turizm merkezi olan Spil Dağı’nda ön görülen yatırımların gerçekleşebilmesi amacıyla altyapı şartları iyileştirilecek. Konuyla ilgili olarak Manisa Valiliği Brifing Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi. Vali Halil İbrahim Daşöz ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak’ın ortak düzenlediği toplantıda basına projeyle ilgili bilgiler verildi. Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihale sonucunda 11 milyon 890 bin liraya mal olacak yatırımla birlikte Spil Dağı’nda, 7 bin 500 kişilik atık su arıtma tesisi, biri 50 diğeri 300 metreküp olmak üzere iki adet su deposu, doğal taşlardan oluşan yürüyüş parkurları, 2 bin metrekare otopark alanı yapılacak ve yolların genişliği 15 metreye çıkarılacak.

Spil Dağı’nın turizme kazandırılarak bu günkü konumundan çok daha ileriye taşınacağını söyleyen Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, “Manisa için İzmir için Türkiye için gerçek bir değer haline getirmek. Tabi bu amaçla çok değişik düşünceler ifade ediliyor. Geçtiğimiz süreçte burada otel ve diğer deklarasyon alanları yapımıyla ilgili ihale yapıldı. Çok ayrıntılı projeler söz konusuydu. İki tane otel, günü birlik yerler ve değerlendirilecek alanlar vardı. Yatırım yapmak istemeyen girişimciler burada altyapı sorunu olduğunu söylediler. Spil Dağı’nda büyük turizm merkezlerini kaldıracak su yok. Arıtma, artık su tesisleri yok. Yol standartları problemleri var. İlkel şartlarda açıktan giden bir elektrik sistemi var. Kısacası büyük yatırımların temel gereksinimleri için ciddi eksiklikler var. Bundan sonra Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun ön görüşü ve arkadaşlarımızın değerlendirmesiyle altyapı eksikliklerini tamamlayacağız. Altyapısı tamamlanmış bir alanda öteki işleri tamamlamak daha da kolaylaşır.” diye konuştu.

“SPİL HAYAT BULACAK”

Çok önemli bir projenin gerçekleştirildiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, “Manisa’nın yıllardan beri konuştuğu Spil, nihayet Sayın Bakanımızın ve Sayın Valimizin önderliğinde hayat bulacak. Bu kapsamda altyapı işine başladık. İhalenin sonuçlanmasının ardından on gün önce yer teslimini yaptık. Müteahhit firma çalışmalarına başladı. 500 gün süre verildi ancak firma bu süreyi kısaltacağını ve daha erken bitireceğini söyledi.” dedi.

“TELEFERİK PROJESİ HAKKINDA YANLIŞ BİLGİLER VAR”

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Daşöz, “Teleferik Projesi”yle ilgili olarak da bilgiler verdi. Vali Daşöz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Teleferik projesi hakkında çok yanlış bilgiler var. Kısa konuştuğum zaman yanlış anlaşılabilecek bir konu. Oranın tamamen bitirildikten sonra orada yatırım yapan turizmcilerle konuşulacak bir konu. Düz bir hatta oraya ulaşılamıyor. Kıvrık yapılı vadiler var. Elektrik kesintisinde teleferikte askıda kalanları kurtaracak hiç bir güç yok.

Kaynak : Haber Fx

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*