Manisa Spil Dağına Teleferik Projesi

Manisalıların 40 yıllık rüyası olan Spil dağına teleferik projesi nihayet hayata geçiyor. Belediye Başkanı Bülent Kar, Spil’de yeni yatırımlar ve teleferik projesine ilişkin ihalenin 27 Şubat günü Ankara’da yapılacağını açıkladı.
İhaleye Türkiye çapından büyük firmaların katılmasını beklediklerini ifade eden Başkan Kar, “Bizim temennimiz bu. Çümnkü orada yapılacak yatırım 40 – 50 milyon dolarlık yatırım.” dedi. Yatırımla ilgili bilgilere veren Başkan Kar, “Öncelikle orada doğanın da yapısını bozmayacak şekilde 5 yıldızlı bir otel yapılacak. Proje Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce kontrol altında yapılacak. Oradaki mevcut tesisler ev ve gazinolar işletmeci tarafından yıkılabileceği gibi içinin tadilatıyla da yetinebilecek. Orada çampınar gibi çok güzel gazinolar da var. Onları işletebilecek.” dedi.
Buradan Manisa’ya ulaşım için teleferik yapılacağını ve Manisalıların uzun zamandır bu projenin özelmini duyduğunu dile getiren Başkan Kar, “Oranın planı 1972 yılında ihale edildiği için yeni gelişme planı da ihale edildi. Bu gelişme planını alan firma işletmeciyle uyum içerisinde olacak. Burada bugüne kadar yapılmamış tesisler de yaptırabilecek. Mesela golf alanı için yetersiz ama golfün başlangış çalışmalarının yapılabileceği bir alan olacağı gibi atlarla ilgili terapilerin, ya da sporların yapılabileceği alanlar da olabilecek. Veya futbol sahaları yapma imkanı var. Ayrıca futbol takımları için kamp yeri düşünülüyor.” diye konuştu.
İhalenin Çevre Orman Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nde 27 şubat 2008 Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirileceğini açıklayan Başkan Kar, projeyle ilgili olumlu gelişmeleri Manisalılarla paylaşmaktan büyük bir heyecan duyduğunu ifade ederek, “Milli Parklar Genel Müdürü ve Çevre Orman Bakanımız da bu konuya büyük önem veriyor. O nedenle Spil Milli Parkı’nın tüm Türkiye’nin tanıdığı, hatta Dünya’nın çeşitli ülkelerinden Manisa’ya gelip giden konukların olacağını düşünüyorum. Bunun Manisa’ya turizm anlamında büyük katkı sağlayacağını söylemek istiyorum.” dedi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*