Manisa’da Toplu Taşıma Araçları Sık Sık Dezenfekte Ediliyor

Koronovirüse karşı etkin bir mücadele sergileyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki toplu taşıma araçlarında periyodik aralıklarla dezenfekte uygulaması gerçekleştiriyor.

Koronavirüs salgınına karşı adeta temizlik seferberliği ilan eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde terminallerden resmi kurumlara kadar, toplu kullanım alanlarında dezenfekte uygulaması gerçekleştiriyor. Her gün binlerce vatandaşın kullandığı toplu taşıma araçlarında da periyodik olarak dezenfekte uygulaması yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı bir şekilde yolculuk yapmasını sağlıyor. Vatandaşların sağlıklı bir şekilde yolculuk yapmaları için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün, vatandaşların da bu süreçte biraz daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Sağlık İçin Otobüslerde Yolcu Denetimi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda merkez ve ilçe terminallerindeki şehirlerarası otobüslerde yolcu denetimi yaptı. Yayınlanan genelge doğrultusunda araç ruhsatındaki belirtilen taşıma kapasitesinin yüzde 50’si kadar yolcu taşınması gerektiğini belirten terminal zabıta ekipleri, yolculara ve araç sürücülerine sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından şehirlerarası ve şehir içi araçların yolcu kapasiteleri ile ilgili bir genelge yayınladı. Yayınlanan genelgeye göre toplu taşıma araçlarında, ruhsatta belirtilen yolcu kapasitesinin yüzde 50’si yolcu taşıması yapılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi de, yayınlanan genelge gereği merkez ve ilçe terminallerinde şehirlerarası otobüslerde yolcu denetimi yaptı. Tek tek araçlarda denetim yapılırken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün, hem yolcuların, hem sürücülerin sağlığı için güvenli mesafeye dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*