Mart Kapıdan Baktırır, Bozdağda Kayak Yaptırır

Mart Kapıdan Baktırır, Bozdağda Kayak Yaptırır :Küçük Menderes Havzası’nda mart ayı ile birlikte etkisini gösteren soğuk ve yağışlı hava ile birlikte Bozdağlar ve Aydın Dağları bir kez daha beyaza büründü. Bozdağ Kayak Merkezi mart ayında kar keyfi yaşamak isteyenlerin adresi oldu. Cuma gecesi etkili olan kar yağışı ile birlikte Ödemiş’in sayfiye yerleri olan Bozdağ ve Gölcük’te yeniden kış manzaraları ortaya çıktı.

Hafta sonunu karla kaplı Bozdağ Mahallesi’nde değerlendirmek isteyenler Bozdağ Kayak Merkezi’ni tercih etti. Kimi vatandaşlar telesiyejle zirveye tırmanırken kimi vatandaşlar da kızakla kar keyfi yaşadı. Bozdağ’daki kar manzaraları sosyal medyada da gündem oluşturdu. Mart ayında gelen kar yağışının mahalleye hareketlilik getirdiğini ifade eden Bozdağ Mahalle Muhtarı Halil Faruk Otçu, “Ovada yağış etkili olarken bölgemizin çatısı Bozdağlar yine kar altında kaldı. Cuma günü etkili olan yağışla birlikte kayak merkezindeki kar kalınlığı 20 santimetre civarına ulaştı. Gerek Ödemişli hemşehrilerimiz gerekse de çevre il ve ilçelerden konuklarımız Kayak Merkezimizde günübirlik kar keyfi yaşadı.

Ödemiş Belediyesi ekipleri kar yağışıyla birlikte herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekletildi, bazı yolları açtı. Yarıyıl tatilindeki yoğunluk gibi olmasa da yine de ortaya çıkan manzara esnafımızın yüzünü güldürdü. Tüm vatandaşlarımızı yaz mevsiminde ayrı, kış mevsiminde ayrı güzel olan Bozdağ Mahallemize bekliyoruz dedi.