Meltem 3 Projesinin İlk Uçağı TUSAŞ’a Ulaştı

Meltem 3 Projesi kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek ilk uçak, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A..Ş. (TUSAŞ) tesislerine ulaştı.

Sözleşmesi Temmuz 2012’de İtalyan Alenia Aermacchi S.p.A ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında imzalanan ve 6 adet ATR-72-600 uçağının Deniz Karakol Uçağı’na dönüştürülmesini kapsayan “Meltem III” Projesi çerçevesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek ilk uçak, son testlerinin yapılması için TUSAŞ tesislerine iniş yaptı.

Günümüzde yolcu uçağı olarak bilinen Leonardo ATR-72-600 tipi uçak, TUSAŞ mühendisleri ve teknisyenleri tarafından ilgili radar sistemlerinin entegrasyonu ile çok farklı bir konseptte tekrardan tasarlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için deniz karakol faaliyetleri icra edecek uçak, denizaltı savunma harbi (DSH) görevlerinin yanı sıra arama ve kurtarma görevleri için de kullanılabilecek.

TCB-751 kuyruk numaralı ilk ATR-72-600 Deniz Karakol Uçağının, son testlerinin tamamlanmasının ardından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edecek.

Kaynak: SavunmaSanayiST

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*