Meltem Katlı Kavşağı Hizmete Girdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3. Etap Raylı Sistem Projesi kapsamında inşa edilen Meltem Katlı Kavşağı hizmete girdi. Katlı kavşakta ilk sürüşü makam aracının direksiyonuna geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi’ne tüm hızıyla devam ederken, projenin en önemli aşamalarından biri olan Dumlupınar Bulvarı üzerindeki Meltem Katlı Kavşak inşaatı tamamlandı. 662 metre uzunluğundaki üç şeritli katlı kavşak planlanandan bir ay önce hizmete girdi. Trafiğe açılmadan önce katlı kavşakta incelemelerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, son kontrolleri yaptı. Katlı kavşakta ilk sürüşü de makam aracının direksiyonuna geçen Başkan Böcek yaptı.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Meltem Katlı Kavşağı’nın Antalya trafiğinde rahatlama sağlayacağını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, “3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde Üniversite-Meltem arasındaki geçiş alt geçit olarak yapılacaktı. Yer altı kazıları nedeniyle proje yaklaşık 1 yıl sürecekti. Göreve geldiğimizde biz alt geçişi üst geçit olarak planladık. Hem zamandan kazandık hem de 9 milyon liralık bir tasarrufumuz oldu. Aynı zamanda altta 2 alternatif yol kazandırdık. Ocak ayında burada yaptığım incelemede köprünün Nisan’ın sonuna kadar açılmış olacağını söylemiştim. Verdiğimiz sözden daha da önce Mart ayında hizmete sunduk. Gününden önce yetiştirdikleri için yüklenici firmaya ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolumuzun herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

182 MİLYON LİRA HARCADIK

3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin toplamda 24 kilometre olduğunu hatırlatan Başkan Böcek, “8 Nisan’da mazbatamızı aldığımız günden bugüne kadar proje için 182 milyon lira harcadık. Yarın sabah itibariyle de Meltem Mahallesi’nde Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kadar olan bölümde çalışmalara başlıyoruz. Hızla devam edeceğiz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*