Mersin’de Otobüslere Dezenfektan Cihazları Koyuldu Koltuklara Şerit Çekildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyaya yayılan ve etkileri artarak devam eden Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı halk sağlığını koruma adına önlemler alarak, tüm birimleriyle önemli çalışmalar yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte çalışmak zorunda olan ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için evden çıkan vatandaşların büyük bir kısmının kullandığı toplu taşıma araçlarında önlemlerini artırıyor.

Otobüslere dezenfektan koyuldu, koltuklara şerit çekildi

Büyükşehir Belediyesi, el hijyeninin çok önemli olduğu bu süreçte virüs riskini en aza indirmek amacıyla tüm belediye otobüslerine dezenfektan koydu. Otobüslerde sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla yolcuların yan yana oturmaması için yeni oturma düzeni de oluşturuldu. Bu doğrultuda koltuklara şerit çekildi, yeni oturma düzeninin yer aldığı broşürler de araçların camlarına asıldı.

Otobüslere dezenfektanlar yerleştirildi

Koronavirüs tehdidini en aza indirmek amacıyla alınan önlemlerin başında, ellerin sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye yıkanması geliyor. El yıkama imkanının olmadığı yerlerde ise el hijyeni alkol bazlı ürünler ve dezenfektanlar ile sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, otobüslerin girişine koyduğu dezenfektanlar ile hem yurttaşların el hijyenini hem de virüs tehdidine karşı otobüsün hijyenini sağlıyor. Yurttaşlar otobüse bindiklerinde ilk olarak biniş kartlarını basıyor, ardından el dezenfektanını kullanıyor.

Salgına karşı kişisel korumada sosyal mesafeyi sağlamak için oluşturulan yeni oturma düzeni ile toplu taşıma araçlarını kullanan yolcuların yan yana oturması koltuklara çekilen şeritlerle engelleniyor. Yeni oturma düzeninin yer aldığı broşürler de araçların camlarına asıldı.

Otobüsler, her akşam dezenfekte ediliyor

Büyükşehir, salgın tehdidinin ilk günlerinden itibaren kent genelinde ve toplu taşıma araçlarında sıkı dezenfeksiyon çalışmaları da gerçekleştiriyor. Her sefer arasında otobüsleri çamaşır suyu ile temizleyen ekipler, her akşam araçların içinde detaylı dezenfeksiyon işlem gerçekleştiriyor.

Demir: “Her aracımıza ayrı ayrı el dezenfektanı koyduk”

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinde olduğu gibi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın da Koronavirüs salgınına karşı halk sağlığını korumak adına tüm imkanlarını seferber ettiğini dile getiren Toplu Taşıma Müdür Vekili Bayram Demir, “Hepinizin bildiği gibi Koronavirüs tüm dünyada büyük bir etki göstermektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, halkın sağlığına çok önem vermektir ve her türlü gücünü, imkanını salgın hastalıkla mücadele için seferber etmektedir. Biz de toplu taşıma araçlarımızda gerekli olan dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra halkımızın sağlığını korumak için her aracımıza ayrı ayrı el dezenfektanı koyduk. Böylece yolcularımız ödemeye müteakiben ellerini dezenfekte ettikten sonra kendi kişisel koruyucu bakımlarını yapmış olacaklar” dedi.

Alınan tedbirler kapsamında yolcular otobüste yan yana oturmuyor

Sosyal mesafenin çok önemli olduğu günlerde belediye otobüsleri artık kapasitesinin yüzde 50’si kadar yolcu taşıyor. Bu konuda her türlü uyarının yapıldığını belirten Demir, “Halkımızın bir araya gelmemesi için, yan yana oturmamaları için ayrı ayrı koltuklandırma yaptık. Hem şekil olarak gösterdik hem de bantlama usulüyle halkın yan yana oturmaması için gerekli tüm önlemlerimizi aldık. Halkımız Büyükşehir Belediye otobüslerine güvenle binebilir” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*