Mersin’de Şehir İçi ve İlçeler Arası Yolcu Taşımada Çalışan Dolmuş, Minibüs ve Taksiler Dezenfekte Ediliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılarak kısa süre önce ülkemizde de görülen Corona virüsüne (COVID-19) karşı halk sağlığını korumak adına, dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı halk otobüsleri ve ibadethaneleri dezenfekte ederek, denetimlerini gerçekleştirirken, bu işlemleri rutin olarak sürdürüyor. Halk otobüslerinin yanı sıra Mersinliler’in gün içinde sıklıkla kullandığı alternatif tüm ulaşım araçlarının temizlenmesi amacıyla Büyükşehir öncülüğünde Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası da tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı. Toplam 200 araç dezenfekte edilirken, 1000 taksinin de dezenfeksiyon işlemleri başlatıldı.

Araçlar periyodik olarak hem dezenfekte edilecek hem de denetlenecek

Çok sayıda vatandaşın kullandığı dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemleri periyodik olarak yapılacak. Halk sağlığını korumak adına yapılan bu işlemlerin denetimini Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler gerçekleştirecek. Dezenfeksiyon işlemi yapıldığına dair etiketi olmayan araçlara cezai işlem uygulanacak. Toplu taşıma araçları vatandaşların birbirlerine temasını önlemek ve virüslerin olası bulaşma yollarından kaçınmak amacıyla ayakta yolcu almayacak.

Sarı: “Biz araçlarımıza binen insanları korumak mecburiyetindeyiz”

Dolmuşların ve taksilerin tamamının ilaçlatılmasına dair kampanya başlattıklarını belirten Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, “Hep beraber araçlarımıza binen insanların sıhhatini garanti altına almak için bütün araçlarımızı ilaçlatıyoruz. Görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabi burada Belediyemiz’in de bize büyük desteği var. Bu işlerin oluşumunda devamlı yanımızda hissettik. Başta Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, Genel Sekreter Vekili Olcay Bey’e, Ulaşım Dairesi Başkanımız Ersan Bey’e, müdürlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz araçlarımıza binen insanları korumak mecburiyetindeyiz, o bilinçteyiz. Bugün hep beraber uygulamaya koyuyoruz. 200 arabamız ilaçlanacak. 1000 tane taksimizi gündeme aldık, onları da şimdi başlatıyoruz” dedi.

Halk sağlığını korumak adına gerekli tedbirlerin alınarak, temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığını ifade eden Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdür Vekili Zekeriya Özmüş, “Biz de bütün toplu taşıma araçlarıyla ilgili gerekli tedbirlerimizi aldık, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halk sağlığı önemli. Bununla ilgili gerekli ne varsa hep birlikte el ele gereğini yapacağız” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarının dezenfekte çalışmalarının periyodik olarak devam ettiğini ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Şube Müdürü Coşkun Ertingü, “Gerçekten de hassas bir dönemden geçiyoruz. Halkımız için dezenfekte olayı çok önemli. Toplu taşımalarda olsun, özel halk otobüslerinde olsun virüsten dolayı gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyorum. Özellikle burada olan arkadaşlara bu konuyla ilgili teşekkür ediyorum” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*