Mersin‘de Toplu Taşıma Araçları Aralıksız Dezenfekte Ediliyor

Dünyayı saran ve Türkiye’de de etkisini gösteren Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle teyakkuz halinde çalışma yürütüyor.

Toplu taşıma araçlarının temizliğinden personelin salgınla ilgili bilgilendirilmesine, kamuya açık alanlarda azami hijyen kurlarının uygulanmasından bireylerin salgın hakkında bilgi sahibi olması için sürekli uyarı yayınlarına kadar çalışmalar yapan Büyükşehir ekipleri, diğer ilgili kurumlarla da iletişim halinde faaliyetler yürütüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ilçe belediyeleriyle birlikte Koronavirüs’e (COVID-19) karşı koordineli ve planlı çalışmalar yürütülmesi amacıyla kurulan “Kriz Merkezi” faaliyetlerine başlarken, Tarsus’ta da Büyükşehir ekipleri tarafından resmi kurumların hizmet binalarında dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Müdürlüğü’nde görev yapan ekipler, Tarsus’ta Hükümet Konağı, Adliye Sarayı, SGK ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü başta olmak üzere birçok resmi kurum hizmet binasında, özel giysiler giyip ekipmanlar vasıtasıyla dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.

Toplu taşıma araçları da dezenfekte edildi

Çalışmalar kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Tarsus merkez ve bağlı mahallelerde toplu taşıma hizmeti veren araçlarda dezenfeksiyon işleminden geçirildi. Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında görevli şoförlere de yine Büyükşehir hekimleri tarafından hassas dönemde uymaları gereken konular hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*