Milli Elektrikli Trenin Üretimi TÜVASAŞ’ta Devam Edecek Mi?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Demir Yolları’na ait olan üç demiryolu şirketi birleştirilerek tek bir şirket haline dönüştürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Demiryol -İş Sendikası İl Temsilcisi Cemal Yaman, “İddia şu, tek bir elden 3 kurum yönetilecek. Daha güçlü bir yönetim ortaya konulacak” dedi.

Devlet Demiryolları İşletmesi DDY Genel Müdürlüğü’nün bağlı Fabrikalardan, Sakarya’da faaliyette bulunan Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. (TÜVASAŞ) Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜDEMSAŞ) birleştirilerek, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi’nin (TÜRASAŞ) kurulmuş oldu.

“3 YILDIR KONUŞULUYORDU”

Demiryol -İş Sendikası İl Temsilcisi Cemal Yaman, resmi gazetenin dünkü yayımında yer alan 3 demiryolu şirketinin birleşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yaman, “Dün sabah uyandığımızda böyle bir kararname ile karşılaştık. Türkiye’deki yönetim biçimi nedeniyle artık bunu meclislerde ya da herhangi bir organlara gelme şansı yok. Yukarı da düşünüleni bakıyorsunuz yarın sabah resmî gazete de yayımlanıyor. Birleştirme 3 yıldır söyleniyordu. 3 tane bağlı kuruluşun birleştirilmesi gerektiğini, işlerin daha rantabl işletilmesi açısından da daha faydalı olacağı, güç birliği ortaya koyacağı gibi olumlu ifadeler bugüne kadar söylediler” diye konuştu.

“İPTAL EDİLMESİ SÖZ KONUUS DEĞİL”

Resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde TÜVASAŞ-TÜLOMSAŞ-TÜDEMSAŞ’ın TÜRASAŞ adı altında birleştirildiğini ve bu işlemlerin 3 ay içerisinde tamamlanacağını kararnamede görüldüğünü söyleyen Yaman, “56 tane milli elektrikli tren TÜVASAŞ ’ta 5 yıla yakın bir zaman birimi için bir iş demektir. Bunun iptal edilmesi söz konusu değil. Bir defa buraya verilmiş. Belki de daha olumlu hale getireceklerini söylüyorlar. Daha fazla üretim yapacaklarını söylüyorlar ve inşallah dedikleri gibi olur” dedi.

“İYİ OLURSA DESTEK VERİRİZ”

Cemal Yaman son olarak şunları dile getirdi; “Gördüğümüz kadarıyla 3 genel müdürün 2’si iptal oluyor. Belki şu anda mevcut 3 genel müdürde görev alamayacak. Belki birisi kurulan şirketin genel müdürü olacak. 3 bağlı kurumda 3 genel müdür muavini var ve bu 5’e düşecek. Ayrıca teftiş kurulu 3’ten 1’e düşecek. Daire başkanlığı 33’ten 10’a düşecek. Yani iddia şu, tek bir elden 3 kurum yönetilecek. Daha güçlü bir yönetim ortaya konulacak. Milli elektrikli trenin üretimi Sakarya’da devam edecek. Şu anda çalışanlarla ilgili toplu iş sözleşmesi düzeniyle bakıldığı zaman şu anda bir tehlike gözükmüyor. İyi çıkacağı takdirde biz destek vereceğiz, kötü bir şey olursa karşılığında mücadele edeceğiz. Her şeyin hayırlısı olsun” (Serkan Ok/Azim Çelik-Sakaryayenihaber)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*