Milli Kızakçılar Dünya Şampiyonasına Sarıkamış’ta Hazırlanıyor

Milli Kızakçılar Dünya Şampiyonasına Sarıkamış’ta Hazırlanıyor :Türkiye Natürel Kızak Milli Takımı, Avusturya ve İtalya’da yapılacak dünya şampiyonalarına, Türkiye’de ilk kez Sarıkamış’ta oluşturulan doğal kızak pistinde antrenman yaparak hazırlanıyor.

Türkiye Natürel Kızak Milli Takımı, 8 Ocak’ta Avusturya’da yapılacak “Küçükler Dünya Kızak Şampiyonası” ile 15 Ocak’ta İtalya’da düzenlenecek “Büyükler Dünya Kızak Şampiyonası” için, Türkiye’nin ilk ve tek doğal kızak pistinin bulunduğu Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kampa girdi.

Milli takım antrenörü Tuğrul Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocak ayında Avusturya ve İtalya’da yapılacak dünya kızak şampiyonalarına, Sarıkamış’ta yapılan doğal kızak pisti sayesinde, Türkiye’de hazırlanma fırsatı bulduklarını ifade etti.

İlk defa bu kampla Türkiye’de, eksikliklerine rağmen gerçek bir kızak pistinde çalışma imkanı bulduklarını dile getiren Aksu, şunları kaydetti:

“Doğal kızak pistimiz, Türkiye’de ilk defa Sarıkamış’ta yapıldı. Sporcularımızın bu tür yarışlara hazırlanabilmeleri için böyle bir pistin olması gerekiyordu. Sarıkamış, natürel kızak pisti için çok uygun bir yer. Ayrıca Kars Havaalanı’nın buraya yakın olması çok büyük bir avantaj. Yani bu pist gerçekten değerlendirilirse dünyanın en iyi pistlerinden biri olur. Kendimize ait pistimizin olması çok büyük önem arz ediyor çünkü yurt dışına antrenman için fazla sporcu götüremiyoruz. İnşallah Sarıkamış’ta depoladığımız enerji ile dünya kupası yarışlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.”