Moda Vapuru’nda Çocuklara Oyuncaklı Alan

Moda Vapurunda Cocuklara Oyuncakli Alan
Moda Vapurunda Cocuklara Oyuncakli Alan

İBB Şehir Hatları AŞ, TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı armağanı olarak, ilk kez bir vapurunda çocuk oyun alanı yaptı. İstanbullu çocuklar, koronavirüs günlerinin ardından Moda Vapuru’ndaki oyuncaklar ile buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları AŞ, tarihi Moda Vapuru’nun bakım ve onarımını tamamlamak üzere. Haliç Tersanesi’nde devam eden çalışmalarda, çocuklar da unutulmadı. Moda Vapuru’nda küçük yolcuların keyifli, eğlenceli bir deniz seferi yapması için oyun alanı tasarlandı. Çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimine katkıda bulunacak, yaratıcılıklarını besleyecek ahşap ve el yapımı oyuncaklar özenle seçilerek yerleştirildi.

“ÇOCUKLARIMIZA SÜRPRİZ YAPMAK İSTEDİK”

İlk kez bir vapurda çocuklara özel alan ayrıldığını vurgulayan Şehir Hatları A.Ş. Genel Müdürü Sinem Dedetaş, çocuk oyun alanına ilişkin şunları söyledi:

“Bu yıl 23 Nisan kutlaması daha da anlamlı. TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılı. Meclisimizi, demokrasimizi sürdürecek olan çocuklarımızın bayramı. Biz de bu güzel günde, çocuklarımıza bir sürpriz yapmak istedik. Planımız, çocuklarımız ile vapurumuzu 23 Nisan’da buluşturmaktı. Ancak salgın nedeni ile bunu şimdilik gerçekleştiremiyor, aynı heyecanla gelecek günleri bekliyoruz.”

Çocuklara denizi, deniz ulaşımını sevdirmeyi amaçladıklarını belirten Dedetaş, “Küçük yolcularımızın vapurumuzdan güzel anılarla inmesini ve tekrar binmek için can atmasını istiyoruz. Umuyoruz ki gördüklerinde oyuncaklarını beğenirler” dedi.

EMEKTAR VAPUR TEPEDEN TIRNAĞA ELDEN GEÇİYOR

1986’da, Haliç Tersanesi’nde üretilen, bin 500 yolcu kapasiteli emektar Moda Vapuru, tepeden tırnağa elden geçiriliyor. İstanbullularla buluşmak için gün sayan vapurun ana güverteden, taraça güverteye kadar zayıflık tespit edilmiş tüm bölgeleri 36 ton saç kullanılarak yenilendi. Tüm makine dairesi ve makinalarının bakımı yapıldı. Dümen sistemleri revize edildi. Tüm salonlarının karkas çelikleme, havalandırma kanalları, izolasyonları, cam çerçeveleri, ağaç kaplamaları, personel yaşam alanları yeniden yapıldı. Tavan ve duvar alabandaları sökülerek inşa edildi. Dış mekân ve açık güvertelerdeki ahşap zemin kaplaması ile iç ve dış mekân koltukları değiştirildi.

KOLTUK RENGİNİ İSTANBULLULAR SEÇTİ

İBB Şehir Hatları AŞ, Moda Vapuru’ndaki koltukların rengini düzenlediği bir anketle İstanbullulara sormuş ve bordo rengi tercih edilmişti. Yenilenen Vapura engelli tuvaleti, engelli rampası ve tekerlekli arabaları bağlama alanı da eklendi; ayrıca, bisiklet parkı yerleştirildi.

moda vapurunda cocuklara oyuncakli alan
moda vapurunda cocuklara oyuncakli alan

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*