Motosiklet Kaskları ve Son Teknoloji

Motosiklet Kasklari
Motosiklet Kasklari

Motosiklet kullanırken en önemli olan unsurun güvenlik olduğunu hepimiz biliyoruz. Güvenlikle ilgili aksesuarların başında olan motosiklet kaskları hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Kullanım amacınıza göre kask seçimini nasıl yapmalısınız? Neye göre değerlendirmelisiniz?

Öncelikle motosiklet kasklarının tiplerini inceleyelim:

Kapalı Motosiklet Kaskları 

Tam kask veya full face diye tabir edilen tamamen başınızı çevreleyen motor kask tipidir. Ön camı ve havalandırma kanallarının dışında açılabilen parçası olmayan kasklardır. Kapalı kasklar kaza sırasında başınızın tamamını korumak için üretilmiş, rüzgar direnci düşük ve ses yalıtımı konusunda oldukça başarılı, kabul edilen en güvenli kask tipidir.

Kros Motosiklet Kaskları

Bu motosiklet kaskların kapalı kasklar gibi başınızın tamamını çevreler ve ön camı yoktur. Özellikle çene kısmı ileriye doğru daha çıkıntılıdır. Bunun sebebi kros motosikletleri kullanırken diğer motosiklet türlerine göre daha fazla efor harcayacağınız için rahat nefes almanızı sağlamaktır.

Dual Spor Motosiklet Kaskları

Çift yönlü kullanılan bir kask modelidir. Pek çok kişi kros kaskların vizörlü modeli olduğunu sanabilir, fakat tasarımı benzese de detaylarda fark vardır. Rüzgar akışı için kabuk yüzeyi daha az girintiye sahip ve nispeten rüzgar direnci daha düşük olacak şekilde tasarlanmış, Vizöre sahip ve kros kasklar kadar olmasa da çene kısmı ileri doğru çıkıntılıdır.

Çeneden Açılır Motosiklet Kaskları 

Bu kasklar aynı kapalı kasklar gibi gözükse de çene kısmında ki düğme sayesinde kaskın çene kısmı başın üst kısmına doğru kaldırılarak açılabilir, çeneden açılır kaskın tercih edilme sebebi genelde şehir içi kullanımlarda, sık sık konuşmak veya motosikletinizi dar alanlara park etmek gibi devamlı kaskı çıkarıp takmak zorunda kalacağınız durumlar için düşünülmüş bir kask tipidir. Motosikletli polisler, kuryeler ve paket servisi gibi işlerde çalışanlar için bulunmaz bir nimettir.

Yarım Motosiklet Kaskları 

Açık kask veya yarım kask gibi çeşitli isimlere sahip olan, görünüm ve rahatlık olarak belki de en iyi seçenek ve koruma olarak ise en zayıf olan kask grubudur. Açık kasklar başınızı kulak hizasına kadar korumakta, yüzünüz ve çene kısmınız tamamen açık kalmaktadır. Bol Bol Hava alması sebebiyle soğuk havalarda kullanılması oldukça zor. Ses yalıtımı ve güvenlik olarak açık kasklardan pek bir şey beklememek lazım.

Modüler Motosiklet Kaskları 

Bu motosiklet kask grubu aynı çeneden açılır kasklar gibidir, fakat tek bir hareketle çene kısmını açmak yerine, çene kısmı tamamen sökülerek açık kaska dönüşebilmektedir. Çene kısmı takılıyken koruma ve ses geçirgenliği çeneden açılır kasklarla eşit oranda diyebiliriz. Modüler motosiklet kaskları yaz aylarında yarım kask gibi kullanıp, aynı kaskı kış aylarında soğuktan koruyan kapalı bir kask gibi kullanmak isteyenler için üretilmiş.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*