Mudanyadan Uludağa teleferik hattı yapılmalı

Mudanyadan Uludağa teleferik hattı yapılmalı :Acenteler Mudanya’dan Uludağ’a yapılacak bir teleferik ile Uludağ’da doluluk oranının yaz-kış yüzde 100 olabileceğini söyledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ’da 20 günden buyana kar olduğunu belirterek, “Uludağ’da kar kalınlığı 45 santimetrenin üzerinde. Turizm acentelerinden aldığımız bilgiye göre, Aralık ayında otellerin doluluk oranı yüzde 50’nin üzerinde. Yılbaşı ve sömestr tatili için Uludağ’ı yüzde 100 doluluk oranında geçirmeyi hedefliyoruz. Çünkü acentelerimizin elindeki en güzel veri Uludağ’dır. Acentelerin para kazanabileceği en güzel imkan Uludağ’dır. Kış aylarında deniz, güneş, kum ve kültür turları yok. Kış aylarında sadece Uludağ ve kar var. Uludağ, kış turizminde en önemli kayak merkezidir. Kayak sporları, çeşitli aktivitelerin yapıldığı en güzel bölgedir. Biz Uludağ’ı 3 ayda zaten dolduruyoruz. Biz Uludağ’ı sadece kış aylarında değil yaz-kış pazarlayalım istiyoruz” dedi.

“YATAK KAPASİTESİ 8 BİNE ÇIKTI, YATAK KAPASİTESİ ARTTIRILMALI”
Uludağ’da yatak kapasitesinin arz ve talep meselesine bağlı olduğuna işaret eden Akkuş, “Uludağ’da ikinci bölgede yapılan 2 bin 500 yatak ile birlikte toplam yatak kapasitesi 8 bine çıktı. Böyle olmasına rağmen kış aylarında Uludağ’da yatak kapasitesi sıkıntısı çekiyoruz. Ne kadar oraya otel yapılırsa kış aylarında o kadar turist gelir. O yüzden biz Uludağ’a daha güzel alanlar yapılsın, daha güzel oteller olsun, daha güzel işletmeler olsun istiyoruz. Çünkü, Uludağ kalitesiyle, karıyla, keyfiyle çok rahat” diye konuştu.

“ULUDAĞ’A KONGRE SALONLARI YAPILMALI”
Kış aylarında otellerin yüzde 100 dolu olmasından dolayı yatak kapasitesinin yetersiz olduğuna vurgu yapan Akkuş, “Uludağ’da yatak kapasitesi az.Onun için biz Uludağ birinci bölgede daha güzel rehabilite edilmesini istiyoruz. Çünkü kayak pistlerinde güvenlik, tedbirler konusunda sayın valimizin de katıldığı koordinasyon kurulu toplantılarında dile getirerek eksikleri tamamlıyoruz. Bir insanın Uludağ’da maruz kalmayacağız, rahatsız olmayacağı şekilde her türlü tedbir alınıyor. O yüzden biz sadece Uludağ’da otel, işletme, eğlence anlamında, özellikle konferans salonlarının büyük olması için çok güzel bir bölge. Kongrelerin Uludağ’da yapılması için kongre salonlarının yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Daha önce Uludağ ile İstanbul arasında ulaşım sıkıntısı olduğunu hatırlatan Akkuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi İstanbul ile Bursa arası 1,5 saatlik mesafeye düştü. Zaten teleferik yenilendi, oteller bölgesine kadar çıkacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Merkezden Uludağ oteller bölgesine kadar çıkacak olan teleferik, gelecek turist sayısını yüzde 300 katlayacak. Eğer Mudanya’dan Uludağ oteller bölgesine teleferik yapılırsa, biz Uludağ’ı yaz-kış demeden her zaman doldururuz. Böyle olunca yatak kapasitesi de yetmez, Uludağ’a ilave oteller yapılması gerekir. Ulaşım ne kadar rahat olursa gelen turist açısından da o kadar rahat olur. Bir daha gelmek için insanlara şevk oluşur. Eğer ulaşımda sıkıntı olursa insanlar o yere bir daha gelmek istemezler.”