Muhalefet Partilerinden Teleferik Projesine Destek

Muhalefet Partilerinden Teleferik Projesine Destek :Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan şehir içi teleferik projesi ile ilgili imar plan değişikliği raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısı, Eski İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Atilla Ödünç başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında şehir içi teleferik projesi ile ilgili komisyonun imar plan değişikliği yapılması talebi CHP ve MHP’li meclis üyelerinin de verdiği destek ile oy birliğiyle kabul edildi.
CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, teleferik projesi konusunda Büyükşehir’i tebrik ederek, “Uludağ’a ulaşımın zor olduğu, dar yolların olduğu bir bölgeye havadan teleferikle ulaşımın sağlanması projelerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum” dedi.

MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili de, teleferik hattı boyunca kamulaştırma yapılıp yapılmayacağını sordu. Başkanvekili Atilla Ödünç de, teleferik projesi kapsamında herhangi bir kamulaştırma yapmayacaklarını ifade ederek, “Şuan ki güzergahta özel mülkiyet durumu söz konusu değil, tamamen kamu alanların içerisinde yapılıyor. Bununla ilgili kamulaştırma yapmıyoruz. Ankara’da da kamulaştırma yapılmadan teleferik yapılıyor” diye konuştu.

İmar ve bayındırlık komisyonunun Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın Kültürpark Hafif Raylı Sistem İstasyonu ile Kuştepe-Yiğitali arası Teleferik Hattı Avan projelerine ilişkin imar plan değişiklikleri yapılması talebiyle ilgili raporu oy birliğiyle kabul edildi.