Muratdağı Termal Kayak Merkezinde çalışma

Muratdağı Termal Kayak Merkezinde çalışma :Kütahya’nın Gediz İlçesi’ndeki Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde ulaşım, altyapı ve elektrik enerjisi iyileştirme çalışmaları başlatıldı.

Gediz’e 30 mesafedeki Muratdağı Termal Kayak Merkezi’ne ulaşım, altyapı, elektrik enerjisi iyileştirme çalışması yapılıyor. AK Partili Gediz Belediye Başkanı AK Partili Mehmed Saraoğlu, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Termal Turizm Merkezi Muratdağı’nın termal suları, endemik bitkileri, kuş cenneti olması özellikleri nedeniyle yeryüzü harikası olduğunu vurgulayan Başkan Saraoğlu, “Merkeze Kıcıroğlu Yaylası ile Kayak Merkezi ulaşım yoluna 6 metre genişliğinde, 4 kilometre uzunluğunda toplamda 24 bin metrekarelik yol, küp zar taş ve 8 bin metre beton bordür, menfez ve drenaj hatları döşenerek, yol temel ve sanat yapıları ihale edilerek yapılması planlanmıştır.

Kaplıcanın elektrik enerjisi nakil ve dağıtım hatları yenilenip, 4 trafo yeri belirlenerek imalat çalışmaları başlatılmıştır. Muratdağı Termal Kayak Merkezi hizmet binası ve kafeterya ayrı ayrı iki bina olarak toplamda 250 metrekare civarında çelik prefabrik bina olarak inşa edilecektir. Hizmet binası ve kafeterya yeri teslim edilerek su basman inşası bitme aşamasındadır. Ayrıca çelik bina imalatı fabrikasında kurulum aşamasındadır. Diğer taraftan doğal güzellikleri ile ünlü Muratdağı’nda bitme aşamasına gelen verandalı ve seyir teraslı ahşap kafeterya bu kış termal kayak merkezine gelen tatilcilerin hizmetine sunulacaktır. Muratdağı yatırım planları doğrultusunda gerçekleştirilmekte olan yatırımlarla geleceğin termal turizm başkenti merkezi olacaktır” dedi.