Muş Kayak Merkezinin Drenaj Çalışması Tamamlandı

Muş Kayak Merkezinin Drenaj Çalışması Tamamlandı :Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin kayak merkezinde yaptığı drenaj ve yol çalışması tamamlandı.

Muş Kayak Merkezi ve Alparslan Üniversitesi yolunu sıcak asfaltla kaplayan İl Özel İdaresi, kayak merkezinde yaptığı drenaj çalışmasını da tamamladı. Çalışmaların yapıldığı bölgede incelemelerde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 50 metrelik alanda 800’lük donatılan drenaj çalışmasının tamamlandığını ve kayak pistinde ise düzenlemelerin yapıldığını söyledi. Yentür, “Muş Kayak Merkezi’nin kışa hazırlanmasıyla ilgili yaklaşık 50 metrelik 800’lük donatılı borularla drenaj yapılmıştı. Bunlar rüsumattan dolayı dolmuştu. Biz onları tekrar iş makineleriyle çıkarıp temizliğini yaptık, üst kısmına taşla blokaj yaparak rüsumatın borularını doldurmaması hususunda çalışmalar yaptık. Ayrıca kayak pistinde üç veya dört yerde dozerle çalışmak gerekiyordu. Dozerli çalışmayla kışın kayılabilmesi için makinenin düzeltmesi gereken yerler vardı, iş makinelerimiz 2 gündür burada gerekli düzeltmeleri yapıyor” dedi.

Kış mevsiminde sosyal faaliyetlerin yapıldığı en aktif adresin kayak merkezi olduğunu ifade eden Yentür, “Muş’un tek eğlence merkezi olan, sportif alanı olan bu yere makineyle bakım yapılarak bu iş tamamlanmış bulunmaktadır. Kışın sorunsuz bir şekilde vatandaşlarımız burada sporlarını yapmış olacaklar” şeklinde konuştu.