Nemrut Kayak Merkezi Vatandaşların Akınına Uğruyor

Nemrut Kayak Merkezi Vatandaşların Akınına Uğruyor :Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Merkezi, hafta sonları vatandaşların akınına uğruyor.

Hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşların bir kısmı sabahın erken saatlerinde Nemrut Dağında güzel manzaranın tadını çıkarırken, bazıları da kayak keyfini yaşıyor.

Vatandaşların hafta sonları tesise yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Nemrut Kardelen Kayak Merkezi Müdürü Faruk Sinoğlu, kayak severler için tesiste tüm imkanı oluşturduklarını belirtti.

Sinoğlu, “Buradaki telesiyejin halat uzunluğu 2 bin 500 metredir ve zorluk derecelerine göre 4 pis var. En uzun pistimiz 7 kilometredir. İnsanlar buraya gelerek hem manzaranın keyfini sürüyor, hem de kayak yaparak eğleniyorlar. Buraya yöre halkının yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların ilgisi çoğunluktadır” diye konuştu.

Hafta sonunu Nemrut’ta değerlendiren Umut Karacar ise, zirveye ulaşarak Nemrut Krater Gölü ile Tatvan’ın eşsiz güzelliklerini izleme imkanı bulduklarını, bunun dışında kayak yapmanın da keyfine vardıklarını söyledi.

Arkadaşlarıyla birlikte kayak yapmak için Nemrut Dağına geldiklerini vurgulayan Hacı Kahya Özdoğan da, güzel bir havada Nemrut’ta olmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade etti.