Nevruz Tatilini Fırsat Bilen İranlılar Palandöken’e Geldi

Nevruz Tatilini Fırsat Bilen İranlılar Palandöken’e Geldi :İranlı turistler ülkelerinde resmi bayram kabul edilen nevruzu kutlamak için Palandöken Kayak Merkezi’ne akın etti.

Dünyanın sayılı kayak merkezlerinde Palandöken’de Mart ayının sonuna gelinmesine rağmen sezon kapanmadı. Tatilcilerin yanı sıra yüzlerce İranlı da gruplar halinde Palandöken’e geldi. İran’daki nevruz bayramı tatili nedeniyle Palandöken’de ateş üzerinden atlayan turistler, otellere canlılık getirdi. Turistler, gündüz kar kalınlığının yaklaşık 1.5 metreyi bulduğu pistlerde kayak yaparken, gece de günün ilk ışıklarına kadar diskoteklerde eğleniyor. Aydınlatılmış pistlerde gece kayak yapan İranlılar, çalan müzik eşliğinde dans ediyor. Palandöken’in, pistlerin ve karın çok güzel olduğunu söyleyen İranlı turistler, nevruzu Erzurum’da geçirmenin çok keyifli olduğunu söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda İranlılar’ın Erzurum’u tercih ettiğini bildiren Palandöken Dedeman Otelleri Genel Müdürü Mehmet Varol, şöyle dedi:

“250 kişilik ilk grubumuz giriş yaptı, bu ayın sonuna kadar gelmeye devam edecekler. Bu sene Rus turistlerimizi kaybettik. Fakat İranlılar da onların yerini doldurmaya başladı. Erzurum’un şu an da en büyük özelliği Avrupa’da tek kayak yapılabilen kayak merkezi olması. Pistlerimiz muhteşem, kar kalınlığı 1.5 metre. Nisana kadar kayak yapılabilecek. Önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamen doluyuz, boş yerimiz yok.”

İran’dan 9 yıldan bu yana Erzurum’a turist getiren grup sorumlusu Hamit Çakcı ise, Palandöken’e rağbetin her geçen yıl daha fazla arttığını, turistlerin oldukça memnun kaldıklarını vurguladı.