Nisan ayında Kartepe ’de 40 santimetre kar

Nisan ayında Kartepe ’de 40 santimetre kar :TÜRKİYE’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri haline gelen ve 1850 metre ile Samanlı Dağları’nın bölgedeki en yüksek zirvesinin de bulunduğu Kartepe’de, Nisan ayına rağmen hala 40 santim kar var. Dün gece ve bugün de kar yağışı görülen otel bölgesindeki kayak pistlerinin bulunduğu alana yapılan kar dolgusu ile kayak da yapılabiliyor.

Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi’nin aynı anda izlenebildiği Kartepe’deki Green Park Resort Hotel’in de bulunduğu alanda hava sıcaklığı sıfırın altına kadar düştü. Bölgede deniz seviyesine yağmur yağarken, otel bölgesi ile zirvenin biraz alt kısımlarında dünden beri kar yağıyor. Son 5 yıllık dönem içinde ilk kez nisan ayında kar bulunan Kartepe’de otel bölgesinde 17 kayak pisti içersinde Geyikalanı ve Kartepe adlı pistler açık tutuluyor. Bölgede kar kalınlığı normalde 40 santim olmasına rağmen, bu pistlerin bulunduğu alanlara kar dolgusu yapıldı ve kayak için uygun hale getirildi. Özellikle hafta sonu yoğun daha ilginin olduğu Kartepe Kayak Merkezi’nde hafta içi de vatandaşlar kayak yapabiliyor.

Zaman zaman Kartepe’de kar yağışının devam ettiğini söyleyen Green Park Hotel Yiyecek İçecek Müdürü Dursun Deniz, “Uzun bir kış sezonu geçirdik. Zaman zaman burada kar yağışı devam ediyor. Kayak pistlerimiz açık ve pistlerimizdeki kar kalınlığı yaklaşık 1.5 metre. Kayak yapmaya pistlerimiz elverişli. Nisan ayı olmasına rağmen hala kayak sezonumuz devam ediyor. Bu yıl sezon çok iyi geçti. Önümüzdeki Perşembe ve Cuma günü kar bekleniyor. Kartepe’de kayak sezonu devam edecek” dedi.